Çanakkale'deki Fransız ve Helles Anıtlarında Anma Töreni - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'deki Fransız ve Helles Anıtlarında Anma Töreni

Çanakkale\'deki Fransız ve Helles Anıtlarında Anma Töreni

Çanakkale Kara Savaşları’nın 101’nci yıl dönümünü anma törenlerinde Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törenin ardından Fransız ve İngiliz Helles anıtlarında da tören düzenlendi.

24.04.2016 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'nci yıl dönümünü anma törenlerinde Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törenin ardından Fransız ve İngiliz Helles anıtlarında da tören düzenlendi.

Şehitler Abidesi'ndeki törenin ardından Fransız Anıtı'nda tören düzenlendi. Buradaki törene Türkiye Cumhuriyeti adına Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Fransa Büyükelçisi Charles Fries, İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Avustralya Gazi İşleri Başkanı Dan Tehan, Yeni Zelanda Savunma Bakanı Gerry Brownlee, büyükelçiler ve askeri yetkililer katıldı. Anıta Fransa Büyükelçisi Charles Fries, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve diğer ülkelerin büyükelçileri tarafından çelenk bırakıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, Türkiye ile Fransa'nın ulusal milli marşları çalındı. Tören sonunda Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Fransa anı defterini imzaladı.

Fransız Anıtı'nda düzenlenen törenin ardından heyet, İngiliz Heles Anıtı'ndaki törene katıldı. Yapılan saygı duruşu ve okunan duaların ardından İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Fransa Büyükelçisi Charles Fries ile diğer ülkelerin büyükelçileri tarafından anıta çelenk bırakıldı. Çelenklerin sunumunun ardından tören sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'deki Fransız ve Helles Anıtlarında Anma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement