Çanakkale Dekor Uçaklar Hamidiye Tabyası'nda Sergilenecek - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Dekor Uçaklar Hamidiye Tabyası'nda Sergilenecek

Çanakkale Dekor Uçaklar Hamidiye Tabyası\'nda Sergilenecek

Son Mektup filminin çekimleri için o dönemde kullanılmış uçakların aslına uygun olarak 1 yılda yapılan dekorları, Anadolu Hamidiye Tabyasında sergilenecek.

25.11.2014 15:36  Güncelleme: 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşları'nı konu alan Son Mektup filminin çekimleri için o dönemde kullanılmış uçakların aslına uygun olarak 1 yılda yapılan dekorları, restorasyonu süren Anadolu Hamidiye Tabyası'nda sergileneceği bildirildi.

Çanakkale Savaşları'nı konu alan Son Mektup filminin çekimlerinde kullanılması için, gerçek planlara sadık kalınarak 1 yılda hazırlanan Albatros tipi dört uçak, hem özel stüdyolarda hem de Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda bulunan Alçıtepe Köyü'ndeki çekimlerde kullanıldı. Hazırlanan meydan, inşa edilen hastane ve dört dekor uçaktan üçü çekimlerden sonra Çanakkale Valiliği'ne bırakıldı. Vali Ahmet Çınar, dekor uçakların, hazırlanan meydan ve inşa edilen hastane alanında sergilemeyi düşündüklerini ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin, uçakların Çanakkale merkezinde Barbaros Mahallesi'ndeki Çanakkale Deniz Savaşları sırasında boğaz savunmasında kullanılan Anadolu Hamidiye Tabyası'nda sergilenmesini istediğini söyledi. Bunun üzerine, bu hafta içinde dekor uçakların sökümünün yapılarak, parçalara ayrılacağı ve kış şartlarından korumak için bir depoda muhafaza edileceğini belirten Vali Çınar, Anadolu Hamidiye Tabyaları'nın restorasyonu tamamlanıp ziyarete açıldığında depodan uçakların parçalarını çıkararak montajını yaptırıp sergileyeceğiz dedi. Vali Ahmet Çınar, Hamidiye Tabyası'nın da Çanakkale Savaşları'nın önemli cephelerden birisi olduğunu ve Çanakkale Savaşları sırasında kullanılmış uçakların aslına uygun olarak yapılan dekorlarının şehir merkezindeki bu tarihi alanda sergilenmesinin anlamlı olacağını söyledi. Bu arada dekor uçakların da kullanıldığı 'Son Mektup' filminin 27 Şubat'ta vizyona gireceği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Dekor Uçaklar Hamidiye Tabyası'nda Sergilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement