Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'den Kısa Kısa

ADD Çan Şubesi üyeleri, Kaymakam Kakillioğlu'nu ziyaret etti

26.09.2013 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çan Şubesi üyeleri, Kaymakam Nurettin Kakillioğlu'nu ziyaret etti.

Şube Başkanı Gökay Bulut ile yönetim kurulu üyesi Tuğran Yıldız, Kakillioğlu ile makamında görüştü.

Bulut, ziyarette, Kakillioğlu'na dernek çalışmalarıyla ilgili bilgi aktardı.

Biga'da "Ahilik Haftası" etkinlikleri

CHP Biga Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Işık, Ahilik Haftası dolayısıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Öksüz'ü ziyaret etti.

Işık, Biga'da 3 bin 500'e yaklaşan esnaf bulunduğunu belirterek, "Avrupa'nın dikkate aldığı bir sistemin ülkemizde de devam etmesi için çaba göstermeliyiz. Mesleğe yeni biri başlamadan bir diğerinin bırakması doğru değil. Esnafımızın geçmişinden gelen esnaflık kültürünü dikkate almalıdır" dedi.

Öksüz ise 1980'li yıllarda babaların, çocuklarını esnafın yanına verip "Eti senin kemiği benim" dediğini anımsatarak, "Bizler, 10  yıldır yanımızda çalışacak ve yetiştirecek çırak bulamıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Lapseki Kadın Kolları Başkanlığı toplantısı

AK Parti Lapseki Kadın Kolları Başkanlığının aylık olağan toplantısı yapıldı.

Parti binasındaki toplantıya, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Halil Özer ile katılan AK Parti İlçe Başkanı Murat Gürşen, yarın seçim olacak gibi çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kadın ve Gençlik Kolları üyeleriyle seçim çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Gürşen, "Ekip olarak her zaman hazırız" dedi.

Kadın Kolları Başkanı Sevda Kılıç ise hedeflerinin çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamak olduğunu kaydetti.

Çanakkale'de "Toplum Yararına Çalışma Programı"

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Çanakkale Müdürü Ali Çalışkan, Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde 220 kişiye iş imkanı sunulacağını, başlatılacak programlar sayesinde okulların eleman ihtiyacının karşılanacağını bildirdi.

Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, programa başvuracak katılımcıların, İŞKUR Müdürlüğüne kayıtlı işsiz durumunda, en az 18 yaşını tamamlamış olmaları, açık öğretim öğrencileri hariç herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları, emekli, malul dul ve yetim aylığı almamaları, kamudan herhangi bir ad altında maaş gelirlerinin olmaması ve programdan yararlanılmaya başlandığında Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir sosyal yardım almamaları gerektiğini ifade etti.

Katılımcılara program süresince asgari ücret üzerinden çalışma süresine göre hesap edilecek ücret ödeneceğini, Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigorta priminin karşılanacağını belirten Çalışkan, söz konusu programa katılmak isteyenlerden 7 Ekim'e kadar başvuru yapmalarını istedi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement