Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'den Kısa Kısa

Kent, EMITT Fuarı'nda tanıtılıyor.

22.01.2015 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale, İstanbul'da açılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) tanıtılıyor.

İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi'de başlayan fuarda Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, ilçeler, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları 5 numaralı salonda Çanakkale'nin değerlerinin tanıtımı için bir araya geldi.

Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile ilçe belediye başkanları, Çanakkale standına gelen konuklarla yakından ilgilendi.

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı olması dolayısıyla barış vurgusunun ön plana çıktığı stantta yöresel tatların bulunduğu özel aranjmanlar da katılımcılara hediye edilecek.

Satranç maçı

Çanakkale Belediyesi Barbaros Sosyal Yaşam Evi'nde satranç eğitimi alan Barbaros Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, Belediyespor Satranç Baş Antrenörü Rıza Baysal'ın eğitim verdiği Halk Eğitim Yetişkin Grubu üyeleriyle dostluk maçı yaptı.

Belediyespor Merkezi'ndeki etkinlikte, halk eğitim grubu ilk turu 3-1, ikinci turu 2,5-1,5 kazandı. Rövanşı ikinci dönem oynanacak karşılaşmaya daha fazla kişinin katılması bekleniyor.

Baysal, bu tip kurslar ve düzenlenen etkinliklerle Çanakkale'de yetişkinlerin satranca daha fazla ilgi duymasını amaçladıklarını söyledi.

- Çevre faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından uygulanan çevre faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme çalışmaları kapsamında Esenler Sosyal Yaşam Evi'nde toplantı düzenlendi.

Temizlik İşleri Müdürü Aysun Kavcar tarafından yapılan sunum çerçevesinde, sosyal yaşam evi kullanıcılarına, 2004 yılında başlayan ve Türkiye'nin ilk AB çevre yatırım projesi olan Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetim Projesi ve uygulamaları anlatıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement