Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'den Kısa Kısa

Çanakkale'de, rehber öğretmenlere oryantasyon eğitimi düzenlendi.

06.10.2015 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de, rehber öğretmenlere oryantasyon eğitimi düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, 2015 hizmet içi eğitim faaliyetleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki eğitimde yaptığı konuşmada, çocuğun eğitiminde istenilen sonucun alınabilmesi, ancak aile ile eğitim kurumunun sıkı ve samimi iş birliğiyle gerçekleşebileceğini söyledi.

Çocukların, kendi kendilerine yetebilen, girişken, sorumluluk sahibi, sorgulayan, hakkını arayan, liderlik vasıflarına sahip, kendisi ve çevresiyle barışık, öz güvenli yetişmelerinin kendilerinin temel felsefesi olduğu gibi anne ve babaların da hedefleri arasında bulunduğuna işaret eden Memiş, "İncelemeler ve bilimsel tespitler göstermiştir ki çocuğun sağlıklı gelişim göstermesinde, aile içi ilişkilerin uygunluğu, iletişimin gücü, ortamın sevgi ve güven temelli olması, ebeveyn tutumlarının niteliği belirleyici nitelikte olmaktadır" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında görevli öğretmen Özcan Gündoğan ise İl Milli Eğitim Müdürlüğünün afişindeki "Bir Çocuk Değişir, Çanakkale Değişir, Türkiye Değişir" sloganına dikkati çekerek, "Gerçekten de bir çocuk değişir, her şey değişir. Hem çocuğun, hem de ailenin refahı anlamında, hangi sorunla boğuşuyor olursak olalım bunu aşmak için en etkili yol aile eğitiminden geçiyor. O  nedenle hepimizin varlığı ve çabası son derece önemli" diye konuştu.

Çanakkale Barosuna ziyaretler

Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu ile Çanakkale İdare Mahkemesi Başkanı Erkan Arslan, Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan'ı ziyaret etti.

Türkiye ve Çanakkale'de son dönemde gelişen güncel olaylara değinilen ziyaretlerde fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretlere Çanakkale Barosu yönetim kurulu üyeleri Şerefnur Çakır Demirtaş, İnci Zeynep Koray ve Dilek Gür Sağır da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement