Çanakkale'den Yola Çıkan Kutsal Emanetler Eskişehir'de - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'den Yola Çıkan Kutsal Emanetler Eskişehir'de

Çanakkale\'den Yola Çıkan Kutsal Emanetler Eskişehir\'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan emanetler, Bilecikli atletler tarafından Eskişehirli atletlere teslim edildi.

15.03.2017 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan emanetler, Bilecikli atletler tarafından Eskişehirli atletlere teslim edildi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü dolayısıyla başlatılan "Çanakkale-Ankara 20'nci Zafer Koşusu" çerçevesinde, Çanakkale Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan emanetler Eskişehir'e ulaştı. Burada yapılan tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra kutsal emanetleri Bilecikli atletler, Eskişehirli atletlere öperek teslim etti. Eskişehir ekibi de emanetleri öperek teslim aldı. Kutsal emanetlerin 18 Mart günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edileceği öğrenildi.

"Destansı mücadeleyi gençlerimizin gündemine taşımayı amaçlıyoruz"

Kutsal emanetlerin tesliminden önce konuşan Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, tören hakkında bilgiler verdi. Yıldız, "Bugün burada icra etmiş olduğumuz program, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı kutlama programı çerçevesinde, yapılan bir program. Zafer koşusu ve aynı zamanda kutsal emanetlerin yani Çanakkale'den çıkarılan kutsal toprak, deniz suyu ve şanlı bayrağımızın Cumhurbaşkanımıza 18 Martta teslim edilmesi anlamında icra etmiş olduğumuz bir program. 13 Martta Çanakkale'den başlayan törende biz Bursa'dan kutsal emanetleri teslim aldık, Eskişehir'e teslim edeceğiz. Burada biz, bizim Anadolu topraklarının yurt edinilmesinde ve bu topraklarda özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamamız adına atalarımızın vermiş olduğu destansı mücadeleyi gençlerimizin gündemine taşımayı amaçlıyoruz" dedi.

"Ankaralı atletlere Sivrihisar'da teslim edilecek"

Emanetlerin teslimi sonrası konuşan Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ise şu şekilde konuştu:

"13 Martta Çanakkale'den yola çıkan ve bu yıl 102. kez yapılan kutsal emanetlerin taşınması tören programı kapsamında, Çanakkale'den, Balıkesir, Bursa ve Bilecikli atletler tarafından bugün ilimize teslimi gerçekleşti. Bugün öğleden sonra da Ankaralı atletlere Sivrihisar'da teslim edilecek. Cumhurbaşkanımızın programına göre de 17 veya 18 Martta Cumhurbaşkanımıza teslimini gerçekleştireceğiz. Tabii vatanımızın kurtuluş mücadelesinin bir simgesi haline gelen kutsal emanetlerin taşınması programı, her yıl yapılıyor. Vatanımızın, milletimizin, birlik ve beraberliğimizin bundan sonra bozulmaması temennisiyle bu yıl da törenimizi gerçekleştirdik." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'den Yola Çıkan Kutsal Emanetler Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement