Çanakkale Destanı'nın Kahramanları Büyükçekmece'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Destanı'nın Kahramanları Büyükçekmece'de Anıldı

Çanakkale Destanı'nın kahramanları Büyükçekmece'de anıldıİSTANBUL - Türk askerinin kahramanlığının tüm dünyaya altın harfler ile yazdırıldığı Çanakkale Zafer'inin 102'nci yılı münasebetiyle Büyükçekmece'de anma töreni gerçekleştirildi.

18.03.2017 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Destanı'nın kahramanları Büyükçekmece'de anıldı

İSTANBUL - Türk askerinin kahramanlığının tüm dünyaya altın harfler ile yazdırıldığı Çanakkale Zafer'inin 102'nci yılı münasebetiyle Büyükçekmece'de anma töreni gerçekleştirildi.

Büyükçekmece Belediyesi Çanakkale Zafer'inin 102'nci yılı münasebetiyle "Çanakkale Geçilmez 100'üncü yıl" anıtı önünde anma töreni düzenledi. Törene, Büyükçekmece Garnizon komutanı Albay Caner Demirkol, Büyükçekmece Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Emre Avcı, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi Siyasi Koordinatörü Hasan Akkuş, Tarihçi yazar Sacide Bolcan, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan tören, protokol üyelerinin Çanakkale Geçilmez 100'üncü Yıl anıtı önüne çelenk bırakması ile devam etti. Protokol konuşmalarının ardından tarihçi yazar Sacide Bolcan Çanakkale destanının nasıl kazanıldığı, Seyit Onbaşı ve 13 Yaşındaki Gönüllü Bombacı Ali Reşat Çavuş hikayelerini anlattı.

Büyükçekmece Belediyesi Milli Marşlar Korosu'nun Çanakkale türküsünü seslendirmesi ile katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı. Tören sonunda protokol üyeleri ve gaziler ile birlikte anıt önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

"Çanakkale'nin ne olduğunu anlayarak perişan olup geri döndüler"

Çanakkale destanına Büyüçekmece'den 13 gencin gittiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Yaşları 15 ile 22 yaş arasında Çanakkale'ye intikal edip dünyanın tarihine altı harfler ile yazılan Çanakkale Geçilmez Destanı'nda şehit olan Büyükçekmece'nin muhteşem delikanlılarıydı. Çanakkale'yi 1915'ten bu güne kadar her kez anlatıyor, kitaplar, filmler ve ansiklopediler ile anlatmak zor. Ama anlayan oldu, Oraya yüklenen yedi düvel Çanakkale'nin ne olduğunu anlayarak perişan olup geri döndüler. Yok olmak üzere bir devletin nasıl bir ruh ile orada tutunduğunu tüm dünyaya kahraman Türk askeri gösterdi" şeklinde ifadeler kullandı.

(AFS-HB-

Çanakkale Destanı\'nın Kahramanları Büyükçekmece\'de Anıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Destanı'nın Kahramanları Büyükçekmece'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement