Çanakkale Doğalgaz Tankeri Çanakkale Boğazı'ndan Geçti - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Doğalgaz Tankeri Çanakkale Boğazı'ndan Geçti

Çanakkale Doğalgaz Tankeri Çanakkale Boğazı\'ndan Geçti

Doğalgaz tankeri Çanakkale Boğazı'ndan geçti ÇANAKKALE Boğazı, Cezayir bayraklı 'Mostefa Ben Boulaid' isimli doğalgaz tankerinin geçişi nedeniyle tek yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

17.12.2015 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğalgaz tankeri Çanakkale Boğazı'ndan geçti

ÇANAKKALE Boğazı, Cezayir bayraklı 'Mostefa Ben Boulaid' isimli doğalgaz tankerinin geçişi nedeniyle tek yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Cezayir'in Arzev Limanı'ndan Marmara Ereğlisi'ndeki BOTAŞ tesislerine giden 81 bin 337 grostonluk, 278 metre uzunluğundaki 'Mostefa Ben Boulaid' isimli doğalgaz tankeri saat 09.00'da Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı. Doğalgaz tankerinin geçişi nedeniyle Çanakkale Boğazı kuzeyden güneye tek yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Boğaz geçişi sırasında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Kurtarma-5' ve 'Kurtarma-9' römorkörlerinin refakat ettiği doğalgaz tankeri, saat 10.15'de Çanakkale önlerine ulaştı. Ardından da manevra yapılması en güç nokta olan Nara Burnu'nu dönerek Marmara Ereğlisi'ne gitmek üzere yol aldı.

Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü (VTS) yetkilileri, doğalgaz tankerinin Marmara Denizi'ne açılmasının ardından boğaz trafiğinin normale döneceğini bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Doğalgaz Tankeri Çanakkale Boğazı'ndan Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement