Çanakkale - Fetö'den Atılan Teknisyenden 'İftira' İddiası - Son Dakika
Güncel

Çanakkale - Fetö'den Atılan Teknisyenden 'İftira' İddiası

Çanakkale - Fetö\'den Atılan Teknisyenden \'İftira\' İddiası

Fetö'den atılan teknisyenden 'iftira' iddiasıÇANAKKALE'nin Ayvacık Devlet Hastanesi'nde laboratuvar teknisyeni olarak görev yapan 31 yaşındaki Mehmet Turgay Karakoç, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY soruşturması kapsamında memuriyetten atıldı.

22.09.2016 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetö'den atılan teknisyenden 'iftira' iddiası

ÇANAKKALE'nin Ayvacık Devlet Hastanesi'nde laboratuvar teknisyeni olarak görev yapan 31 yaşındaki Mehmet Turgay Karakoç, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY soruşturması kapsamında memuriyetten atıldı. Karakoç, iftira içerikli bir tutanakla memuriyetten ihraç edildiğini iddia ederek, görevine iade edilmesini istedi.

Darbe girişimi sonrasında ülke genelinde başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ayvacık Devlet Hastanesi'nde görevli laboratuvar teknisyeni Mehmet Turgay Karakoç da memuriyetten atıldı. İftira atıldığını ve mağdur edildiğini öne sürülen Karakoç, "Ayvacık İlçesi Devlet Hastanesi'nde laboratuvar teknisyeni olarak çalışmaktaydım. 10 yıllık memuriyetim bulunuyor. OHAL kararı Resmi Gazete'de yayımlanmadan, 20 Temmuz 2016 tarihinde hastane idaresinin şikayetiyle Ayvacık Kaymakamlığı'nca memuriyetten uzaklaştırıldım. Daha sonrasında savcılığa da suç duyurusunda bulunulduğu için evim, polislerce baskın yapılarak arandı. Bilgisayarıma ve telefonuma el konuldu. Araştırmaya gönderildiği söylendi. İdari soruşturma açıldı denilmişken, daha ifadem bile alınmadan 1 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete ilamı ile memuriyetten ihraç edildiğimi okudum. İsmim listede yer alıyormuş. Bu bir iftiradır. İdare tarafından atılan iftirayla Kaymakamlık tarafından memuriyetten edildim. Kumpas ve iftira sonucunda memuriyetten oldum. Evimde yapılan aramalarda 'suç unsuruna rastlanılmadı' diye tutanak tutuldu. Bunu bu şekilde imzaladım. Tarafıma hiçbir suçlama yapılmadı. Sadece kaymakamlıktan edindiğim bilgi ve tutanakla öğrendim. Facebook paylaşımları olduğu iddia ediliyor. Fakat Facebook paylaşımlarımda hiçbir suç unsuru bulunmamaktadır. Gerekirse doğumuma kadar araştırıldığında bu ortaya çıkacaktır. Aktif Sağlık-Sen Sendika üyeliğim iddia edilmektedir. Bu sendika şu anda kapatılmadı. Faaliyetine devam etmektedir. Kurucuları da görevine devam etmektedir. Kapatılan sendika Aktif Eğitim Sen'dir. İsim benzerliğinden yanılarak üzerime iftira atılmıştır. Görevime iade edilme talebim Valilik tarafından incelenmektedir" dedi. Ayrıca Başbakanlık iletişim Merkezi'ne (BİMER) de başvurduğunu belirtti.

DİLEKÇEDE ŞU İFADELERE YER VERİLDİ

Ayvacık Devlet Hastanesi tarafından hazırlanan tutanak sonrası Ayvacık Kaymakamlığı'na gönderilen ve görevden uzaklaştırma sebepleri belirtilen yazıda ise şu ifadeler yer aldı: "Ayvacık Devlet Hastanesi'nde görev yapan laboratuvar teknisyeni Mehmet Turgay Karakoç'un, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk milletinin milli iradesine yapılan kalkışma öncesi ve sonrasında milli irade, hükümet ve devlet aleyhine söylemleri olduğu, aynı zamanda bu söylemlerini sosyal medya üzerinden (Facebook vb) yayınladığı ve kalkışma gecesi sosyal medya hesaplarını kapattığı, ayrıca adı geçen şahsın Türkiye demokrasisini sekteye uğratmak için kalkışma gecesini organize eden örgüte yakınlığıyla bilinen Aktif Sağlık-Sen Sendikası'nın bir dönem Çanakkale İl Başkanlığı'nı yaptığı ilgi yazı ekinde alınan tutanakla belirtilmiştir. Bu nedenlerle açılacak olan idari ve adli soruşturma nedeniyle Ayvacık Devlet Hastanesi laboratuvar teknisyeni Mehmet Turgay Karakoç'un görevi başında kalmasında sakınca görüldüğünden soruşturmanın selameti açısından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 137 ve 138/ç madde hükümleri gereğince uzaklaştırılmasını olurlarınıza arz ederim."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale - Fetö'den Atılan Teknisyenden 'İftira' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement