Çanakkale Gezileri Başladı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Gezileri Başladı

Çanakkale Gezileri Başladı

Osmangazi'nin Kültür Turları Çanakkale İle Devam Ediyor

23.10.2014 13:43  Güncelleme: 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi'nin, her yıl geleneksel olarak düzenlediği kültür turlarında Konya gezisi sona ererek, Çanakkale gezileri başladı. Demirtaş Barbaros mahallesinden start alan Çanakkale gezisine, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Seyahat etme imkanı olmayan vatandaşların, ülkenin tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıması amacıyla Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan Kültür Turları devam ediyor. Konya, Çanakkale ve Edirne şehirlerini kapsayan kültür turları, Konya'nın ardından Çanakkale gezisi ile devam ediyor. Her gün farklı bir mahalleden gerçekleştirilecek olan Çanakkale gezilerinin ilki, Demirtaş Barbaros Mahallesi'nden başladı. Osmangazi Belediyesi tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilen geziye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 250 bini aşkın şehidimizin ve yüz binlerce gazimizin destan yazdığı Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı toprakları görmek isteyen 220 kişi, Osmangazi Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslere binerek yola çıktı. Çanakkale yolcularını, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu ve belediye meclis üyesi Nizamettin Kayar uğurladı.

"DESTANSI MÜCADELENİN YAŞANDIĞI TOPRAKLARI GEZECEKLER"

Otobüsleri tek tek dolaşarak vatandaşlara hayırlı yolculuklar dileyen Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, "Osmangazi Belediyesi olarak düzenlemiş olduğumuz kültür turları kapsamında, Çanakkale gezilerimiz başladı. Demirtaş Mahallesi'nden başlayan gezimizde, vatandaşlarımızı Çanakkale'ye götürerek atalarımızın destansı bir mücadele yaptığı toprakları gezdireceğiz" dedi

Demirtaş Mahalle Muhtarı İsmail Savaş'ta, Osmangazi Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği kültür turları sayesinde, vatandaşların ülkenin tarihi ve kültürel yerlerini gezip görme imkanı bulduğunu kaydederek, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale Gezileri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement