Çanakkale Göç Nedeniyle Yok Olan Köyde 5 Bin Kişilik Hayır Yemeği - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Göç Nedeniyle Yok Olan Köyde 5 Bin Kişilik Hayır Yemeği

Çanakkale Göç Nedeniyle Yok Olan Köyde 5 Bin Kişilik Hayır Yemeği

Çanakkale'nin göç nedeniyle nüfusu 13 kişiye kadar düşünce tüzel kişiliğini kaybedip, dört yıl Örenli Köyü'ne bağlanan Güvemcik Köyü'nden göç edenler düzenledikleri hayır yemeğinde biraraya geldi.

30.05.2016 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin göç nedeniyle nüfusu 13 kişiye kadar düşünce tüzel kişiliğini kaybedip, dört yıl Örenli Köyü'ne bağlanan Güvemcik Köyü'nden göç edenler düzenledikleri hayır yemeğinde biraraya geldi. Güvemcikliler'in çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdikleri köylerıne özlemlerini giderdikleri piknik havasında geçen yemeğe yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Bayramiç'in 20 yıl öncesine kadar 50 hane ve 198 kişilik nüfusuyla en büyük köylerinden olan Güvemcik, tarım arazisinin az olması nedeniyle zamanla göç vermeye başladı. Dört yıl önce sadece yaşlı 13 kişinin kaldığı Bayramiç'e 6 kilometre mesafedeki köy tüzel kişiliğini kaybedip, komşu Örenli Köyü'ne bağlandı. Şimdilerde ise 4 kişinin kaldığı Güvemcik'ten göç edenler, dün (Pazar) biraraya gelerek yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı hayır yemeği düzenledi.

Köylülerin de yardımıyla düzenlenen hayırda 80 koç kesildi. Kesilen koçlarından yapılan kavurma, pilav, keşkek ve cacıkla birlikte etkinliğe katılanlara ikram edildi. Piknik havasında geçen hayır yemeğinde, çam ağaçları arasına kurdukları salıncakta bazı kadınlar bebeklerini sallarken, gün boyu çeşitli yarışmalar ve spor etkinlikleri yapıldı. Katılımcılar, köylerine özlemlerini giderip, eski günlerini yadedip, birbirlerine anılarını anlattı.

Güvemcik'te doğduğunu belirten 52 yaşındaki Şefik Şengül, "İlkokulu da burada okudum. Daha sonra ailem Bayramiç'e göç etti. Köyümüz, dört yıl önce Örenli Köyü'ne bağlanıp, tüzel kişiliğini yitirdi.Arcak, Güvemcik ruhu içimde yaşıyor" dedi.

Kendisinin Bayramiç'te dünyaya geldiğini belirten 18 yaşındraki Selda Demir ise "Annem ve babam Güvemcik'ten. Ömürlerinin büyük bölümü burada geçmiş. Onların çocukluklarının, gençliklerinin geçtiği Güvemcik'te olmaktan çok mutluyum. Bu hayır yemeği vesilesiyle yaşıtım olan bir çok kişiyle de burada tanışma fırsatı buldum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Göç Nedeniyle Yok Olan Köyde 5 Bin Kişilik Hayır Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement