Çanakkale Gökçeada'nın Yolları İmeceyle Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Gökçeada'nın Yolları İmeceyle Yapılıyor

Çanakkale Gökçeada\'nın Yolları İmeceyle Yapılıyor

Gökçeada'nın yolları imeceyle yapılıyor ÇANAKKALE'nin Gökçeada İlçesi'nde yollar, imece yoluyla yenileniyor.

19.02.2016 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gökçeada'nın yolları imeceyle yapılıyor

ÇANAKKALE'nin Gökçeada İlçesi'nde yollar, imece yoluyla yenileniyor. Gökçeada'nın öz kaynağı olan doğal taşlar, bilabedelle (bedel ödenmeden) çalışan taş ustalarınca yola işleniyor. MHP'li Belediye Başkanı Ünal Çetin, imece yoluyla yapılan yolun birlik ve beraberliğin en somut örneği olduğunu söyledi.

Gökçeada'da son günlerde altyapı ve yolları yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Belediye tarafından tüm altyapı ve yollar yenileniyor. Ancak Cumhuriyet Meydanı ve bu meydana çıkan Atatürk Caddesi ile Kadirbey Caddesi'nde yürütülen yol çalışmaları eski bir sistemle imece usulüyle yapılıyor. Üstelik bu noktadaki yol, Gökçeada'nın öz kaynağı olan doğal taşlarla yenileniyor. Tepeköy mevkiinden çıkarılan doğal taşlar, ustalar tarafından kesilerek çekiçle yola işleniyor. Yaklaşık 10 ustanın bilabedelle çalıştığı yol çalışmasının 1 ayda tamamlanması bekleniyor.

MHP'li Belediye Başkanı Ünal Çetin, Gökçeada'da 1986 yılında yapılmış olan su isale hattının aradan uzun süre geçmesi nedeniyle yıprandığını belirterek, "Su isale hatlarımız ile birlikte İlçe merkezimizdeki yağmur sularını da toplayacak mazgal sistemi ve onun üzerine de yeni yol çalışmalarımız başladı. Ama yol çalışmalarımızda en önemlisi Gökçeada'nın kendi öz kaynakları olan doğal taşlar kullanılıyor. İşçiliği ise bilabedelle imece yoluyla Gökçeada'mızda bulunan taş ustalarımız tarafından yapılmaktadır. Gökçeada'da bulunan bütün taş ustalarımız kesinlikle anıtı dikilecek çok önemli şahsiyetlerdir. Gökçeada'nın birlik ve beraberlik içinde bu yolları adanın doğal taşı ve imeceyle yapması gerçekten çok önemsenecek bir çalışma. Adanın doğal taşıyla yapılan yollarımız Gökçeada'ya çok büyük bir katma değer sağlayacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Gökçeada'nın Yolları İmeceyle Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement