Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan 2 bin 700 kişi kruvaziyer gemiyle Çanakkale'ye geldi.

17.04.2015 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan 2 bin 700 kişi kruvaziyer gemiyle Çanakkale'ye geldi. Ziyaretçiler Gelibolu Yarımadası'ndaki anıt ve mezarları ziyaret etmek üzere Eceabat ilçesine ulaştı.

Travel Shop Turkey Seyahat Acentası Genel Müdürü Ayhan Kalender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonu 5 yıl önce planladıklarını söyledi.

Ziyaretçilerin 294 metre genişliğindeki "MSC Orchestra" isimli gemiyle kente geldiklerini ifade eden Kalender, "Organizasyon için Çanakkale'ye birçok kez geldik. Avusturalya'daki partner acentemiz ile birlikte bu bölgede 8 nokta belirledik. Bugün bu 8 noktada ziyaretler gerçekleşiyor. Gemiyle Çanakkale'ye getirdiğimiz 2 bin 700 kişiyi Gelibolu Yarımadası, Troya Antik Kenti ile Assos olmak üzere iki bölüme ayırdık. İlk eteapta bin 350 kişisi Çanakkale, yarında Troya'yı ziyaret edecekler. Bizle 2 bin 700 kişiye iyi bir hizmet verebilirsek herbirinin en az 10 kişiye iyi bir hizmet aldığını söyleyeceğine ve 27 bin kişinin dünyada Türkiye hakkında iyi bilgilerle ve izlenimlerle dolaşacağına inanıyorum" dedi.

Kafile daha sonra Eceabat Belediyesi'ne ait sosyal tesislerde öğle yemeği yedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement