Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü anma törenlerine katılacak bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla Gelibolu Yarımadası'na geçti.

24.04.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü anma törenlerine katılacak bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla Gelibolu Yarımadası'na geçti.

Türk Hava Yollarının "Çorum" uçağıyla İstanbul'dan Çanakkale'ye gelen Cibuti Devlet Başkanı İsmail Ömer Guelleh ve Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Orgeneral Raşid Dostum'un da aralarında bulunduğu yabancı konukları, Çanakkale Havalimanı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler karşıladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da aynı uçakla Çanakkale'ye geldi.

Cumhurbaşkanlığına ait otobüslerle Çanakkale iskelesine geçen Erdoğan ve beraberindeki liderler, buradan feribotla anma törenlerinin yapılacağı Gelibolu Yarımadası'na hareket etti.

Erdoğan ve beraberindeki yabancı devlet ve hükümet başkanlarını taşıyan feribota, sahil güvenlik botları, deniz polisi ve polis helikopteri eskortluk etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, Yahya Çavuş Şehitliği'nde düzenlenen öğle yemeğinde bir araya gelecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement