Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü

Yunus Emre Enstitüsü, Azerbaycan'ın ikinci büyük şehri Gence'de, "Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılında Savaştan Barışa Fotoğraf Sergisi" düzenledi.

28.04.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Emre Enstitüsü, Azerbaycan'ın ikinci büyük şehri Gence'de, "Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılında Savaştan Barışa Fotoğraf Sergisi" düzenledi.

Türkiye'nin Gence Başkonsolosluğu ve Gence Valiliğinin katkılarıyla düzenlenen sergi, Mehseti Gencevi Merkezi'nde açıldı.

Açılış töreninde konuşan Gence Başkonsolosu Orhan Işık, iki ülke arasındaki en yüksek seviyedeki dayanışma ve işbirliğinin Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü dolayısıyla yapılan etkinliklerde bir kez daha hissedildiğini söyledi.

Işık, "Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla yapılan etkinliklerde barış vurgusu ön plana çıkarılmaktadır. Zaten Çanakkale'de yapılan etkinliklere çok sayıda ülkenin en yüksek düzeyde katılması barışa duyulan özlemin önemli göstergelerinden birisi olmuştur" dedi.

Çanakkale Savaşları'nda, Azerbaycanlıların da şehit düştüğünü hatırlatan Işık, bu yüzden Gence'de böyle bir sergi düzenlenmesinin önemli olduğuna dikkati çekti.

Yunus Emre Enstitüsü Bakü Türk Kültür Merkezi Müdürü Ali Cura da sergilenen fotoğrafların Çanakkale Savaşları'nın en sıcak anlarına ait olduğunu söyledi. Genelkurmay Başkanlığının arşivinden ve bazı özel koleksiyonlardan alınan fotoğrafların Gence'ye getirildiğini aktaran Cura, tüm Türk dünyasına, yüz yıl önce Çanakkale'de yaşananları görselleriyle anlatmak istediklerini vurguladı.

"Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılında Savaştan Barışa Fotoğraf Sergisi" 2 Mayıs'a kadar devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement