Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci Yılı Törenleri Yapıldı (4) - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci Yılı Törenleri Yapıldı (4)

Çanakkale Kara Savaşları\'nın 101\'inci Yılı Törenleri Yapıldı (4)

57'inci ALAYDA ANMAÇanakkale Savaşları'nın 101'inci yıldönümünde, Şehitler Abidesi, Fransız Anıtı ve İngiliz Helles Anıtı'nın ardından günün son töreni 57. Alay Şehitliği'nde düzenlendi.

24.04.2016 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

57'inci ALAYDA ANMA

Çanakkale Savaşları'nın 101'inci yıldönümünde, Şehitler Abidesi, Fransız Anıtı ve İngiliz Helles Anıtı'nın ardından günün son töreni 57. Alay Şehitliği'nde düzenlendi. Resmi tören, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın anıta çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve saygı atışının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Albay Mehmet Kılıç konuştu. Albay Mehmet Kılıç, şunları söyledi:

"İtilaf kuvvetlerinin Arıburnu sahillerine yönelen çıkarma harekatının başlamasının ardından, 10'uncu tümen birliklerine alarm verilmiş, Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal birliklerine, bölgenin en kritik mevki olan ve saatlerce tamamen savunmasız bulunan Kocasinan Tepesi istikametine intikal ermeni vermiştir. İntikalin ardından taarruz Mustafa Kemal'in verdiği o unutulmaz emirle başlamıştır. 25 Nisan muharebelerinin sonunda 1731 şehit, 543 kayıp olmak üzere 2 bin 274 personelini kaybetmiştir. Takviye kuvvetlerle aylarca görevine devam etmiştir."

Anıttaki tören Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın anıt defterini imzalamasıyla sona erdi. Tören sonunda Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile beraberinde Türk heyeti ve yabancı konukları, şehit mezarlarını ziyaret edip çiçek bıraktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci Yılı Törenleri Yapıldı (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement