Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. Yılı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. Yılı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Cami içerisinden detay Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin Okunması İl Müftüsü Faruk Arvas'ın konuşması Duaların yapılması Yemek ikramı Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı Siirt'te sabah namazı sonrasında Ensar Camisi'nde "Gençlerden Şehitlere Vefa: 57. Alay Vefa Yürüyüşü Programı" düzenlendi Siirt'te, Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı kapsamında "Gençlerden Şehitlere Vefa: 57. Alay Vefa Yürüyüşü Programı" düzenlendi.

25.04.2016 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Cami içerisinden detay

Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin Okunması

İl Müftüsü Faruk Arvas'ın konuşması

Duaların yapılması

Yemek ikramı Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Siirt'te sabah namazı sonrasında Ensar Camisi'nde "Gençlerden Şehitlere Vefa: 57. Alay Vefa Yürüyüşü Programı" düzenlendi

Siirt'te, Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı kapsamında "Gençlerden Şehitlere Vefa: 57. Alay Vefa Yürüyüşü Programı" düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen program, Ensar Camisi'nde sabah namazıyla başladı. Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahi ve duaların ardından İl Müftüsü Faruk Arvas, cemaate 57. Alay'ın Çanakkale Kara Savaşları'nda gösterdiği fedakarlıkları anlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle bugün bütün il ve ilçelerde aynı programın icra edileceğini belirten Arvas, tarihini, mazisini ve geçmişini bilmeyenlerin geleceğe ümitle bağlanamayacağını söyledi.

Arvas, geleceğe emin adımlarla yürüyebilmek için bu toprakların hangi şartlar ve fedakarlıklarla emanet edildiğinin iyi bilinmesi gerektiğini kaydederek, "Çanakkale" denilince akla ilk gelenin 57. Alay olduğunu vurguladı.

Okunan duanın ardından cemaate buğday çorbası ikram edildi.

Programa Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşat Taşkın, Siirt İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, Gençlik Merkezi Müdürü İrfan Tekin ile çok sayıda kişi katıldı.

Çanakkale Kara Savaşları\'nın 101. Yılı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement