Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. Yılı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. Yılı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "57. Alay Vefa Yürüyüşü" Ordu'da yapıldı.

25.04.2016 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "57. Alay Vefa Yürüyüşü" Ordu'da yapıldı.

Eskipazar Merkez Camisi'nde gerçekleştirilen programda, sabah namazı öncesinde "Çanakkale" konulu vaaz verildi, ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Ordu Gençlik Merkezi, kılınan namaz sonrası yarma çorbası ikram etti.

Daha sonra katılımcılar, cami önünden Ordu Şehitliğine kadar yürüdü, ardından şehitlikte Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, burada yaptığı konuşmada, 101 yıl önce 25 Nisan 1915 tarihinde gerçekleşen o eşsiz savunmayı anmak ve gelecek nesle de anlatmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Gelecek nesillere o günlerin iyi anlatılması gerektiğine vurgu yapan Çoruh, şöyle konuştu:

"O günkü şuuru iyi aktarmak lazım. Bugün 'vatan sevgisi imandandır' diyerek eşsiz bir savunma örneği sergileyen 57. Alaydaki tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Buradan gençlerimize sesleniyorum, o günkü şuuru iyi anlayın, iyi idrak edin, iyi yaşayın ve sizden sonraki nesillere de iyi bir şekilde anlatın. Çünkü bu vatan kolay kazanılmadı ve bizlere kolay emanet bırakılmadı. İnsanlar en değerli varlıklarından vaz geçip bize bu vatanı bu bayrağı emanet ettiler. Bunu en iyi şekilde korumalıyız."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise 57. Alayın, hala dünyanın en kahraman birliğinin öyküsü olduğuna dikkati çekerek, "Geçmişimizde atalarımız bayrağımızı indirmedi, bu vatanı böldürmedi, ezanımızı dindirmedi. Bugün de bu gençliğimiz, polisimiz ve askerimiz aynı görevi yerine getirecektir." diye konuştu.

Programa, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Mücahit Uçar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda genç katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement