Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. Yılı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadası'nda 24-25 Nisan'da gerçekleştirilecek törenlerin ilk provası yapıldı.

21.04.2017 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadası'nda 24-25 Nisan'da gerçekleştirilecek törenlerin ilk provası yapıldı.

Şehitler Abidesi'nde, tören akış programı çerçevesinde gerçekleştirilen provalarda, 2. Kolordu Komutanlığında görevli askerler, bando eşliğinde saygı atışı ve geçit töreni yaptı. Jandarmaya ait atlı birlikler de tören alanında hazır bulundu.

Şair Dursun Ali Erzincanlı'nın 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir için yazdığı "30 kuş" adlı şiiri okuyan Biga İdriskoru İbrahim Aydın Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Gamze Ilık, provaları izleyen vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.

Provayı takip eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar Arslanhan, tören alanında incelemelerde bulundu.

"Herkesi Çanakkale'ye davet ediyoruz"

Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Kaşdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. yılı dolayısıyla yapılacak törenlerin provalarının devam ettiğini söyledi.

Törenlerin her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleşeceğini vurgulayan Kaşdemir, şunları kaydetti:

"Yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz olacak. Yurt içinden binlerce genç kardeşlerimiz ecdadımızın kahramanlık destanı yazdığı toprakların manevi havasını teneffüs etmek için gelecek. 102 yıl önceki ruhla birlik ve beraberlik içinde bugünün evlatları olarak Çanakkale'yi çok iyi anlamak istiyoruz. Ayrıca dedeleri burada savaşan yabancı konuklarımız da olacak. Burası dünyanın en büyük açık hava müzesi konumunda. Çanakkale'deki huzur ve güven ortamını herkesin görmesini istiyoruz. Türk milleti her zaman Çanakkale'ye sahip çıktı. Herkesi Çanakkale'ye davet ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement