Çanakkale Meclis Başkanı Kahraman Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Meclis Başkanı Kahraman Hakkında Suç Duyurusu

Çanakkale Meclis Başkanı Kahraman Hakkında Suç Duyurusu

Meclis Başkanı Kahraman hakkında suç duyurusuEğitim-İş Çanakkale Şubesi üyeleri, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Yeni anayasada laiklik olmamalı" sözlerine tepki gösterdi.

27.04.2016 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis Başkanı Kahraman hakkında suç duyurusu

Eğitim-İş Çanakkale Şubesi üyeleri, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Yeni anayasada laiklik olmamalı" sözlerine tepki gösterdi. Eğitim- İş Çanakkale Şubesi Başkanı Ahmet Mantaş, o sözleri için Kahraman hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Eğitim- İş Çanakkale Şubesi Başkanı Ahmet Mantaş, üyeleriyle birlikte TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 'laiklik' konusundaki sözleriyle ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere bugün saat 14.30'da adliyeye geldi. Öncesinde açıklama yapan Mantaş, "TBMM kürsüsünde laik Cumhuriyet'e bağlılık yemini etmiş bir meclis başkanının laikliğin ortadan kaldırılmasına yönelik sözleri namusu ve şerefi üzerine içtiği anda ve Cumhuriyet'e ihanettir. Türkiye çaresiz de seçeneksiz de değildir. Emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı bedeller ödenerek kazanılan bu ülkeyi takunyalı, gerici, yobaz, şeriatçı zihniyetlere teslim edeceğimizi düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Cumhuriyet'ten daha da geriye gitmeyeceğiz, Cumhuriyet'i daha ileriye taşıyarak; laik, tam bağımsız bir Türkiye'yi yaşatacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman hakkında sarf ettiği bu sözlerinde dolayı Eğitim-İş olarak suç duyurusunda bulunuyoruz. Şeriata, faşizme ve karanlığa geçit yok diyoruz" diye konuştu.

Açıklaman ardından Eğitim-İş Şube Başkanı Mantaş, TBMM Başkanı İsmail Kahraman hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Meclis Başkanı Kahraman Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement