Çanakkale Mültecilerin Kaçma Hayali Güvenlik Güçlerine Takıldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Mültecilerin Kaçma Hayali Güvenlik Güçlerine Takıldı

Çanakkale Mültecilerin Kaçma Hayali Güvenlik Güçlerine Takıldı

Mültecilerin kaçma hayali güvenlik güçlerine takıldıÇanakkale'nin Ayvacık İlçesi sahilinden Yunanistan'ın Midilli Adasına yasadışı olarak lastik botla geçmek isteyen 13 kişilik Irak uyruklu Ezidi aile, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yakalandı.

12.08.2016 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mültecilerin kaçma hayali güvenlik güçlerine takıldı

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi sahilinden Yunanistan'ın Midilli Adasına yasadışı olarak lastik botla geçmek isteyen 13 kişilik Irak uyruklu Ezidi aile, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Jandarmada kentte 36 mülteciyi sahilde yakaladı.

Müsellim Boğazında devriye görevi yürüten Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, bu sabah, Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 13 kişilik Irak uyruklu Ezidi aileyi lastik bot içinde yakaladı. Aile reisi Seydo Ali Ahmet, eşi ve 11 çocuğu ile Almanya'daki diğer oğlunun yanına gitmek için bu yola başvurduğunu söylediği belirtildi. Organizatörlere adam başı 700 dolar verip önce Yunanistan, ardından da Almanya'ya gitmek istediklerini söyleyen Seydo Ali Ahmet'in, Irak'ın Şengal şehrinde yaşadıklarını ve Ezidi oldukları için İŞİD askerleri tarafından öldürülmekten korkup, Türkiye'ye kaçtıklarını ifade ettiği öğrenildi. Ahmet'in Irak'ta kendilerine ait bir aile şirketlerinin bulunduğunu ve Almanca, İngilizce, İspanyolca, Arapça ve Fransızca bildiğini söyleyerek, bölgeye İŞİD'in gelmesiyle işlerinin bozulduğunu ve tek amaçlarının Almanya'daki oğlunun yanına gitmek olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Öte yandan; Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Ayvacık'ın Büyükhusun köyü sahilinde zeytinlikler arasına gizlemiş mülteciler olduğunu belirledi. Bölgeye operasyon yapan jandarma ekipleri; Suriye, Afganistan, Myanmar, Kongo ve Pakistan uyruklu 36 mülteciyi yakaladı. Yakalanan mülteciler, bir otobüsle Ayvacık Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Mülteciler, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Mültecilerin Kaçma Hayali Güvenlik Güçlerine Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement