Çanakkale'nin 100'üncü Yılını Anma Etkinliklerine Konuk Yağacak - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'nin 100'üncü Yılını Anma Etkinliklerine Konuk Yağacak

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılını anma etkinliklerine katılım listesi kesinleşti. Prens Charles'ın da katılacağı tören için Vatikan'dan son anda iptal haberi geldi.

22.04.2015 07:27  Güncelleme: 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

21 ülkeden devlet başkanı düzeyinde katılım olması beklenen törenlere, 2 parlamento başkanı, 3 cumhurbaşkanı yardımcısı ve 5 başbakan da katılacak.

İLK DURAK BARIŞ ZİRVESİ

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü dolayısıyla 23-25 Nisan'da Türkiye'de anma törenleri düzenlenecek. Ankara'dan törenler için tüm ülkelere davet giderken 70'i aşkın ülkeden katılım gerçekleşecek. Törenlerin ilk durağı İstanbul'daki Lütfi Kırdar Kongre Merkezi olacak.

TÜRKİYE'Yİ DAVUTOĞLU TEMSİL EDECEK

Barış Zirvesi'nde Türkiye'yi Başbakan Ahmet Davutoğlu temsil edecek. 24 Nisan'da ise Çanakkale'de anma törenleri düzenlenecek. Bu törenlere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan evsahipliği yapacak. 25 Nisan'da da kalmak isteyen yabancı konuklar, Anzaklar için düzenlenecek Şafak Ayini'ne katılacak.

PRENS CHARLES GELİYOR

Törenlere İngiltere'den Prens Charles'ın katılacağı belirtilirken kendisine bir oğlunun eşlik etmesi de bekleniyor. Prens Charles, ülkemize uzun bir aran snra ilk kez gelecek.

Rusya ve Cezayir ise törenlere Meclis Başkanı düzeyinde katılacak.

Törenlere Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Cibuti, Çad, Güney Sudan, Irak, İngiltere, İrlanda, Karadağ, Katar, KKTC, Kosova, Makedonya, Mali, Nijer, Pakistan, Senegal, Slovenya, Somali ve Türkmenistan, devlet başkanı düzeyinde katılacak.

SURİYE'DEN HALİD HOCA

Afganistan, Gambiya ve Zambiya'dan katılım cumhurbaşkanı yardımcısı düzeyinde olurken; Avusturalya, Yeniz Zelanda, Moldova, Romanya başbakan düzeyinde temsil edilecek.

Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca ise başbakan düzeyinde katılacak konuklar arasında.

Bahreyn,
Fransa,
Gabon,
Gana,
Gine,
Güney Afrika Cumhuriyeti,
Güney Kore,
Gürcistan,
Hırvatistan,
Hindistan,
Irak,
Litvanya,
Lübnan,
Kanada,
Moğolistan,
Moritanya,
Mozambik,
Singapur,
Tacikistan,
Tunus,
Vietnam bakan düzeyinde temsil edilecek.

Türkiye ve Ermenistan törenlere birbirlerini davet etmişti ancak iki ülkeden de davetlere katılım olmayacak. Erivan'daki törenlere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın katılacağı açıklanmıştı. ABD'nin ise Ankara ve Erivan'daki törenlere hangi düzeyde katılacağı henüz netleşmedi.

KARDİNAL RAHATSIZLANMIŞ, VATİKAN'DAN İPTAL

Dışişleri Bakanlığı'nın 10 Nisan'da güncellediği törenlere katılım listesinde Vatikan'dan Papalık Adalet ve Barış Konseyi Başkanı Kardinal Peter Kodwo Appiah Turkson'un adı da yer alıyordu. Ancak Hürriyet'in Vatikan'ın Ankara Büyükelçiliği'nden edindiği bilgiye göre, törene Vatikan'dan katılım olmayacak. Gerekçe olarak ise "Kardinal'in rahatsızlanması" gösterildi.

SOYKIRIM TARTIŞMASININ ARDINDAN TEPKİ Mİ?

Vatikan'ın törenlere katılmaması, "Soykırım tartışmasının ardından bir tepki mi" sorusunu akıllara getirdi. Papa Françesko'nun ayinde 1915 olaylarına ilişkin "soykırım" ifadesi kullanmasının ardından Ankara, Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı'yı istişare için Türkiye'ye çağırmıştı. (Kaynak: Hürriyet)

Çanakkale\'nin 100\'üncü Yılını Anma Etkinliklerine Konuk Yağacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Çanakkale'nin 100'üncü Yılını Anma Etkinliklerine Konuk Yağacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Siverekli..: Akp güle güle git,bir daha da sakın gelme emi!.. 11 18 Yanıtla
  • Hadi be sende: Milli diye birsey birakmadiniz. Ermenilere tepki olsun diye saklabanliktan baska birsey degil. 18 mart a noldu. Ey erdogan deveden buyuk fil var! Yukarda Allah var! Sorulur elbet bunlarinda hesabi. 6 17 Yanıtla
  • Serkan Özgür: İngiltere ve Fransa hariç diğer gelecek ülkelere bakın. El gider mersine, biz gidiyoz tersine... :)) 7 9 Yanıtla
  • YAZIK ÇOK YAZIK: Adama bak bilerek 23 Nisana'a getiriyor Çanakkale kutlamalarını. Mart'ta neden yapmadı? Adam resmen 23 Nisanı istemiyor ya. Bahane Çanakkale'nin 100. yılı olması. Ne desem bilemiyorum. Adam Ulusal Egemenlik kutlanmasın diye herşeyi yapıyor. Kutlu Doğum bu güne kadar her sene 10 gün kayarken nasıl ki Nisan ayına geldi kaymamaya başladı vay be ne tesadüf ve bizim halkımızda uyusun. Adamın yapmaya çalıştıklarını bizler at gözlüklerimizden göremez olmuşuz. Yazık çok yazık. 2 12 Yanıtla
  • VATAN PARTİSİ: Ermeni soykirim yalanina karsi 24 nisanda taksimdeyiz mahkum edilmek istenen TURK MİLLETİ HAYDİ TURKİYE 10 2 Yanıtla
  • BLUETOOTH : :))) Ülkelere bak saysan 5 tane ülke ya çıkar ya çıkmaz. AKP sayesinde Dünya'da ne ülkeler varmış diye öğrenmiş oluyoruz. 10 1 Yanıtla
  • suat°: Burasi 3 uncu amator lig gibi bizdi kume dustuk galiba 9 1 Yanıtla
  • Murat: Cok komik yani, adam canakkaleye ulkeni isgal niyetiyle gelmis tokati yiyip gitmis, simdi ne diye gelsin ki 2 4 Yanıtla
  • bakur: çanakkale geçmişte kaldı siz süleyman şahı nasıl kaçırdığınızı anlatın 4 2 Yanıtla
  • cem: sonuna kadar a. k. p 4 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement