Çanakkale Pehlivanlar Köy Hayrında Güreşti - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Pehlivanlar Köy Hayrında Güreşti

Çanakkale Pehlivanlar Köy Hayrında Güreşti

Pehlivanlar köy hayrında güreştiÇanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Halilağa Köyü'nde bu yıl ikincisi düzenlenen köy hayırı ve yağlı pehlivan güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.

08.05.2016 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pehlivanlar köy hayrında güreşti

Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Halilağa Köyü'nde bu yıl ikincisi düzenlenen köy hayırı ve yağlı pehlivan güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. Yoğun ilgi gören etkinlikte pehlivanların çekişmeli geçen müsabakaları heyacanla izlendi.

Çan'a 15 kilometre mesafedeki Kazdağları'nın eteklerindeki Halilağa Köyü'nde yağlı güreş etkinliği düzenlendi. Çam ağaçlarının gölgesinde yapılan güreşlere çeşitli yaş gruplarından 100 pehlivan katıldı. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı güreşleri AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz'ün de aralarında bulunduğu yaklaşık 4 bin kişi izledi. Güreşlerde büyük ortaboy kategoresinde, Abdullah Açıkgöz (23) ve kardeşi Recep Açıkgöz'ün (22) finalde karşılaşması ilginç görüntüler ortaya çıkardı. İki kardeşin müsabakasında galip gelen Abdullah Açıkgöz oldu.

Halilağa Köyü Muhtarı Necdet Alkan, her sene köy hayırı ve yağlı güreş etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, "Şimdi ikisini bir araya getirerek geleneksel hale dönüştürdük. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Halilağa Köy Hayırı ve Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde lisanslı güreşçiler kıspet giydi. Etkinliğe katılımdan mennunuz" dedi.

Balıkesirli 23 yaşındaki pehlivan Necmi Dedeoğlu da Kazdağları'nın güzelliklerinde güreş tutmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirip, "Bol oksijenli havada spor yapmak güzel" dedi.

Balıkesir Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait bir yangın söndürme tankeri de etkinlik sırasında hazır olarak bekletildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Pehlivanlar Köy Hayrında Güreşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement