Çanakkale Ruhu Sultangazi'de Yaşatıldı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Ruhu Sultangazi'de Yaşatıldı

Çanakkale ruhu Sultangazi'de yaşatıldı Vatandaşlara kahraman Mehmetçik'in cephedeki yemeği buğday çorbası dağıtıldı Sultangazi Belediyesi'nin düzenlediği programda Çanakkale Şehitleri anıldıİSTANBUL - Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen programda Çanakkale şehitleri, büyük zaferin...

17.03.2017 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale ruhu Sultangazi'de yaşatıldı

Vatandaşlara kahraman Mehmetçik'in cephedeki yemeği buğday çorbası dağıtıldı

Sultangazi Belediyesi'nin düzenlediği programda Çanakkale Şehitleri anıldı

İSTANBUL - Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen programda Çanakkale şehitleri, büyük zaferin 102'nci yıldönümünde anıldı. Kahraman Mehmetçik'in cephedeki mücadelesi canlandırılırken, vatandaşlara askerlerin yemeği olan buğday çorbası ikram edildi.

Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yılında Sultangazi'de anma programı düzenlendi. Sultangazi Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitleri Meydanında gerçekleştirilen programda büyük destanı yazan kahramanlar anıldı. Anma törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hazırlanan platoda kahramanca mücadele eden askerlerin savaşından bir bölüm canlandırıldı. Cuma namazı sonrası Çanakkale Savaşında Mehmetçiklerin cephedeki yemeği olan buğday çorbası vatandaşlara ikram edildi.

Dağıtımı yapılan çorbanın Çanakkale Şehitlerinin o günkü şartlarını anlamak adına önemli olduğunu söyleyen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, şehitleri rahmetle andı.

Başkan Altunay, "Bugün sadece yapmak istediğimiz o günün zor şartlarında savaşırken sadece akşam bir kaşe çorba ve bir dilim ekmek yiyenleri unutmamak adına biz bugün çorba ikramında ve hoşaf ikramında bulunduk. Allah bir daha o günleri bu millete yaşatmasın çok daha ulvi gayelere, çok daha büyük hedeflere bizleri ulaştırsın" dedi.

"Çanakkale aslında bir kurtuluş mücadelesinin savaşıdır"

Çanakkale destanının zor şartlarına dikkat çeken Başkan Altunay, "Çanakkale aslında bir kurtuluş mücadelesinin, gerçekten yeniden var olmanın, gerçekten yeniden bir destanın yazıldığı bir savaştır. Orada o günlerde savaşanlar o kadar alt sayılara düşmüştü ki gençler 17-18 yaşında cepheye koşmuştu ve o zor şartlarda dünyanın en süper güçlerine en modern silahlarına karşı savaştılar. Yoklukla ve sıkıntılarla yapılan bu savaşın kazanılması hiç şüphesiz bu millete nasip oldu" diye konuştu.

"15 Temmuz'da Çanakkale ruhu bir kere daha depreşti"

Şehitlerimizin bizlere vatansever bir ruh bıraktığını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Bizim şehitlerimizin o zaman bizlere bıraktıkları bir ruh vardı ve o ruh her zaman bu topraklarda yaşatıldı. Gelinen noktada bakıldığında askerimizi Güney Kore'ye gitti, yeri geldi Kıbrıs'ta mücadele etti. Orada şehitler verdik, oralarda gazilerimiz oldu.15 Temmuz'da Çanakkale ruhu bir kere daha depreşti. Bir kere daha dedelerinin yaptığını; bu torunlar bütün dünyaya gösterdi ve bölünemeyeceğimizi asla parçalanamayacağımızı, dünya görüşlerimiz farklı olsa da söz konusu vatansa, milletse, bayraksa bir olacağımızı tüm dünyaya ilan etti. Şunu da hiçbir zaman unutmamamız, unutturmamamız gerekir; o günün zor şartlarında verilen Çanakkale mücadelesi o zaman 15 Temmuz'da da verildi, bundan sonra bize yeltenmek isteyenler bizim üzerimize senaryo yazmak isteyenler, her zaman bu mücadele ile baş başa kalacaklardır. Bu topraklarda bu bayraklar her zaman en yükseklerde dalgalanacak ve asla bunlara fırsat vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

(UK-HB-

Çanakkale Ruhu Sultangazi\'de Yaşatıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Ruhu Sultangazi'de Yaşatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement