Çanakkale Ruhu Tekirdağ'da Yaşatıldı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Ruhu Tekirdağ'da Yaşatıldı

Çanakkale Ruhu Tekirdağ\'da Yaşatıldı

Tekirdağ’da Çanakkale ruhunu hissettirmek ve birlik olma duygusunu yaşatabilmek amacıyla ’Bir Hilal Uğruna’ adı altında etkinlik gerçekleştirildi.

27.02.2015 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'da Çanakkale ruhunu hissettirmek ve birlik olma duygusunu yaşatabilmek amacıyla 'Bir Hilal Uğruna' adı altında etkinlik gerçekleştirildi.

Tekirdağ'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Çanakkale 100. yıl anma programı kapsamında 'Bir Hilal Uğruna' etkinliği düzenlendi. Çanakkale ruhunu hissettirmeyi amaçlayan etkinlik, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programda Çanakkale şehitleri adına hatim duası yapıldıktan sonra sahneye Dursun Ali Erzincanlı çıktı. Erzincanlı, salondaki izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Programda Erzincanlı'dan sonra sahneye çıkan türkücü Caner Yıldız Çanakkale türkülerini okudu. Türkülerin okunmasını ardından Serdar Tuncer, Çanakkale şiirlerini seslendirdi. Çanakkale ruhunun hissedilmesi gerektiğini altını çizen Tuncer, "Çanakkale, metrekareye 6 bin mermi düştüğü yer, 1 metrekareye 5 litre kanın aktığı yer. Bunun için Çanakkale ruhunu iyi bilmeliyiz" diye konuştu.

Program, resim sergisini gezmesiyle son buldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Ruhu Tekirdağ'da Yaşatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement