Çanakkale Ruhu ve Gençlik Kompozisyon Yarışması - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Ruhu ve Gençlik Kompozisyon Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı, Birlik Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzenlenen "Çanakkale Ruhu ve Gençlik" konulu kompozisyon yarışmasının Akdeniz Bölgesi ödül töreni düzenlendi.

17.03.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı, Birlik Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzenlenen "Çanakkale Ruhu ve Gençlik" konulu kompozisyon yarışmasının Akdeniz Bölgesi ödül töreni düzenlendi.

Antalya Kültür Merkezi'nde yapılan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Birlik Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Bekir Asri, açılışta yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı'nda lise öğrencilerinin de katılımıyla zafer yaşandığını söyledi. Çanakkale Savaşı'nın bir "var oluş destanı" olduğunu vurgulayan Asri, yarışmanın diriliş ruhunu gençliğe taşımak ve şehitleri yadetmek amacıyla düzenlendiğini anlattı.

Çanakkale Zaferi'nin lise öğrencilerine neler hissettirdiğini öğrenmek istedikleri dile getiren Asri,  "Türkiye genelinde her bölgede yarışma düzenlendi. Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Mersin, Burdur, Isparta ve Antalya'dan olmak üzere Akdeniz bölgesini kapsayan 8 ilde 25 bin öğrenci yarışmamıza katılmıştır" dedi.

Yarışma sonunda Antalya'da genel bir değerlendirme yaptıklarını ifade eden Asri, Akdeniz Bölgesi'nin 25 bin başvuru ile Türkiye genelinde rekor sayıya ulaştığına dikkati çekti.

"Çanakkale, bir milletin varoluş mücadelesi"

Antalya Valisi Muammer Türker, Türk tarihinin büyük kahramanlıklarla dolu olduğunu söyledi. Osmanlı Devleti'nin Birinci Dünya Savaşı'nda 9 cephede savaştığını hatırlatan Türker, "Çanakkale bu cepheler içerisinde bir başkadır. Çanakkale Zaferi, bir milletin var oluşuyla yok oluşu arasındaki ince çizgiyi ifade etmektedir" diye konuştu.

Türker, konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Kompozisyonunu gözyaşlarıyla okudu

Yarışmada Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden birinci olan Esra Dürdane Özekin, "Borcum baharsız biten ömürlere" isimli kompozisyonunu okurken gözyaşlarını tutamadı.

Hatay Samandağ Karaçay Bedii Sabuncu Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğba Karaahmetli, "Savaşın küçük gözleri" kompozisyonuyla ikinciliği, Adana Yüreğir Doğankent Anadolu Lisesi'nden Güler Aydınalp ise "Heybemdeki Çanakkale" ile üçüncülüğü elde etti.

Törene, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Ruhu ve Gençlik Kompozisyon Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement