Çanakkale Ruhu ve Gençlik" Konferansı - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Ruhu ve Gençlik" Konferansı - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çanakkale Ruhu ve Gençlik" Konferansı Konferans öncesi mehteran takımının gösterisi Konferanstan izleyici detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun konuşması "Çanakkale Ruhu ve Gençlik" Konferansı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Nasıl ki dün meseleleri Ulu Hakan, Abdulhamit Han değil de Osmanlı'yı parçalamak, bölmekse bugün de meseleleri Tayyip Erdoğan üzerinden bin yıllık yurt tuttuğumuz bu coğrafyayı parça parça etmek.

24.03.2016 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çanakkale Ruhu ve Gençlik" Konferansı

Konferans öncesi mehteran takımının gösterisi

Konferanstan izleyici detayları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun konuşması "Çanakkale Ruhu ve Gençlik" Konferansı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu:

"Nasıl ki dün meseleleri Ulu Hakan, Abdulhamit Han değil de Osmanlı'yı parçalamak, bölmekse bugün de meseleleri Tayyip Erdoğan üzerinden bin yıllık yurt tuttuğumuz bu coğrafyayı parça parça etmek. Uyanık olacağız"

"Dün Çanakkale'de karşımızda olanlar, 100 yıl sonra tekrar bu coğrafyada bir harita belirlemek istemektedirler. Bugün hendeklerde başımıza musallat ettikleri işte onların maşalarıdır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Nasıl ki dün meseleleri Ulu Hakan, Abdulhamit Han değil de Osmanlı'yı parçalamak, bölmekse, bugün de meseleleri Tayyip Erdoğan üzerinden bin yıllık yurt tuttuğumuz bu coğrafyayı parça parça etmek. Uyanık olacağız." dedi.

Topçu, Milli Türk Talebi Birliği (MTTB) Malatya Şubesi tarafından Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen "Çanakkale Ruhu ve Gençlik" konulu konferansta yaptığı konuşmada, dünyadaki bütün iyi insanların geleceğinin aydınlık olması temennisinde bulundu.

Bölücü terör örgütüyle bir mücadele verildiğini, arkasında 72 düvelin bulunduğu eşkıyalar tarafından evlatların şehit edilmesine yüreklerin yandığını belirten Topçu, Türkiye'nin önemli bir coğrafyada bulunduğunu anımsattı.

Topçu, şunları söyledi:

"Biz dünyanın gözü olan bir coğrafyayı Kürt'üyle, Türkmen'iyle bin yıldır yurt yapmış, vatan yapmış milleti vahideyiz. Biz Türk'üyle, Kürt'üyle milleti vahideyiz ve bunu hiç kimse bozamayacak. 7 düvel değil, 72 düvel çıksa karşımıza bozamayacak. Arkasında 72 düvel bulunan bölücü terörle mücadelede devlet kararlı. Bölücü terörü tekne kazır gibi Allah'ın izniyle kazıyacağız hep beraber. Tıpkı İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi. Bölücü terörle mücadeleyi devlet, millet el ele yapacağız. Bölücü terörle mücadelede hiç kimse kaba siyaset yapmayacak. A partisiyle, B partisiyle hep beraber ayağa kalkacağız. Diyeceğiz ki 'sen kim oluyorsun da benim milletimi yüzde 52 iradesi ile seçilmiş Cumhurbaşkanı'na ta ABD'den İngiltere'den Londra'dan oradan buradan hakaret ediyorsun, gün biçiyorsun, rol biçiyorsunuz'. 'Hadi oradan' diyeceğiz. 'İt ürüyecek Türkiye kervanı yürüyecek' diyeceğiz. Çünkü nasıl ki dün meseleleri Ulu Hakan, Abdulhamit Han değil de Osmanlı'yı parçalamak, bölmekse bugün de meseleleri Tayyip Erdoğan üzerinden bin yıllık yurt tuttuğumuz bu coğrafyayı parça parça etmek. Uyanık olacağız."

"Yeri yerinden oynatırlar"

Topçu, bu konuda hiç kimsenin siyaset yapmaması gerektiğini belirterek, "Hadi bakalım buradan bir tane gazetemiz onların başında bulunan Cumhurbaşkanına, Başbakanı haraket etsin. Yeri yerinden oynatırlar. Ne oluyor bize? Devletimizin milletin oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanına köşe yazıları yazılıyor. Yani düşünebiliyor musunuz, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na BBC, CNN, Reuters, New York Times... Bunlara ne oluyor? Bunların karşısına hep beraber milletçe çıkacağız ve diyeceğiz ki 'artık siz parmaklarınızla, gazetelerinizle, köşelerinizle, paralarınızla bu ülkede makam tayin edemeyeceksiniz'. Bu ülkenin makamlarını bundan sonra millet tayin edecek. O makamlarda oturanların eksiğini gediğini de millet soracak." diye konuştu.

Çanakkale'nin ay yıldızlı al bayrak altında 7 düvele karşı geçilmez yapıldığını ve tüm dünyaya meydan okunduğunu vurgulayan Topçu, Türkiye'ye o dönemde 'hasta adam' diyenlerin Çanakkale'de 'hasta adamın' içerisinden imanı çelik gibi kahraman bir millet çıktığını gördüğünü anlattı.

"Suriye ve Irak'a medeniyet projesi olarak bakılıyor"

Türkiye'nin dış politikası hakkında da değerlendirmelerde bulunan Topçu, şöyle devam etti:

"Türkiye, Suriye ve Irak'a bir medeniyet projesi olarak bakıyor ve orada yaşayanların yüzde 90'ını kardeş olarak görüyor. Çanakkale'de yan yana şehit düşen Şam'ın 8 bin 640 şehidini unutmuyor ona göre davranıyor ve davranacak. Şam'ın 8 bin 640, Halep'in 6 bin 400 şehidi var. 5-11 bin kilometre öteden gelip Moskova'nın, New York'un güvenliğini arayanlara 'sizin burada ne işiniz var?' diye sormayanlar bize dönüp soruyorlar, '8 bin 640 şehit veren Şam'da ne işiniz var? Siz neden Suriye'ye karışıyorsunuz?' Evet biz Suriye'ye, Irak'a karışacağız. Biz Bağdat'tan da Şam'dan da Sudan'dan da Kosova'dan da sorumluyuz. Ankara sadece Edirne ile Ardahan arasından değil, tüm medeniyet coğrafyamızdan, tüm mazlum milletlerden sorumlu. Çanakkale'yi kiminle yan yana geçilmez yaptıysak o kardeşimizin derdi bizim derdiniz olacak."

Şair Mehmet Akif Ersoy'un "Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela" sözlerini anımsatan Topçu, "Dün Çanakkale'de karşımızda olanlar 100 yıl sonra tekrar bu coğrafyada bir harita belirlemek istemektedirler. Bugün hendeklerde başımıza musallat ettikleri işte onların maşalarıdır. Dün karşımıza Akif'in sözleriyle Hindu'yu, yamyamı, Anzak'ı tebelleş ettiler, bugün de birtakım eşkıyayı başımıza tebelleş ettiler." dedi.

Medeniyet coğrafyasında 100 yıl sonra yeni bir harita belirleyeceklerin, "Ankara masada olmasın. Ankara içine dönsün, diz çöksün, kendi problemleriyle meşgul olsun" diye şer oyunlar oynadığını belirten Topçu, "Ama bütün bu şer oyunlara rağmen, onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Hep birlikte bölücü teröre karşı devletin ve milletin yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Konferansa Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, MTTB Malatya Şubesi Başkanı Mehmet Sağdıç, diğer ilgililer ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çanakkale Ruhu ve Gençlik" Konferansı - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Ruhu ve Gençlik' Konferansı - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.


Advertisement