Çanakkale Sahil Güvenlik, Kaçak Operasyonunun Görüntülerini Paylaştı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Sahil Güvenlik, Kaçak Operasyonunun Görüntülerini Paylaştı

Çanakkale Sahil Güvenlik, Kaçak Operasyonunun Görüntülerini Paylaştı

Sahil Güvenlik, kaçak operasyonunun görüntülerini paylaştıO anlar kameradaÇANAKKALE Boğazı'nın Akbaş Limanı yakınlarında durdurulan ve içinde 363 kaçak göçmen ile göçmen kaçakçılığı organizatörü olduğu ileri sürülen 3 kişinin yakalandığı su tankerine düzenlenen operasyon anı, Sahil...

11.11.2016 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sahil Güvenlik, kaçak operasyonunun görüntülerini paylaştı

O anlar kamerada

ÇANAKKALE Boğazı'nın Akbaş Limanı yakınlarında durdurulan ve içinde 363 kaçak göçmen ile göçmen kaçakçılığı organizatörü olduğu ileri sürülen 3 kişinin yakalandığı su tankerine düzenlenen operasyon anı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince görüntülenerek, basınla

paylaşıldı.

Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı, Çanakkale Boğazı'nda seyrederken, Gelibolu Tersanesi yakınlarındaki bir iskeleden 363 kaçağı yükleyerek yoluna devam eden "Delideniz" olan ismi kazınarak 'Eniz' olarak değiştirildiği belirlenen Türk tankerine dün (perşembe) saat 00.50 sıralarında Akbaş Limanı yakınlarında operasyon düzenlendi. Operasyon, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince anbean kamerayla görüntülendi. Görüntüler basınla paylaşılırken, yapılan yazılı açıklamada, kaçakları taşıyan geminin bir süredir takip edildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından bir süredir göçmen kaçakçılığı şüphesiyle takip edilen 'Eniz' isimli su gemisinin Çanakkale'deki Gelibolu Tersanesi yanında bağlı bulunduğu iskeleye minibüslerle getirilen göçmen grubunu alarak saat 00.40'ta ileri harekete geçtiği tespit edilmiştir. Sahil güvenlik botları tarafından durdurulmak üzere takip edilen gemiye, 10 Kasım'da saat 00.50'de Çanakkale'nin Eceabat İlçesi Akbaş Limanı açıklarında hareket halindeyken Sahil Güvenlik Kontrol Tim Personeli çıkmış ve yapılan aramalarda tankerin alt bölmelerinde su sarnıçları içerisinde Bangladeş ve Pakistan uyruklu olmak üzere toplam 363 göçmen ile göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen 1'i Mısır, 2'si Türk uyruklu 3 kişi yakalanmıştır."

KARAYA OTURAN TANKER KURTARILDI

Bu arada, operasyon sırasında tankerin karaya oturmasına ise, kaptanın o anlarda kumandayı bırakmasının neden olduğu belirtildi. Karaya oturan tanker, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait "Kurtarma-5" isimli römorkör tarafından çekilerek kurtarıldı. Tanker, kaçakları aldığı Gelibolu Tersanesi yakınlarındaki iskeleye götürülerek bağlandı. Çanakkale Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, tankerle ilgili olarak da soruşturma başlattı.

SINIR DIŞI EDİLMEK ÜZERE İSTANBUL'A GÖNDERİLDİLER

Öte yandan yakalanan kaçak göçmenler, Akbaş Limanı'nda karaya çıkarılarak bir hangara tutulup, burada sağlık kontrolünden geçirildi. Kimlik tespitleri yapıldıktan sonra Ayvacık İlçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne getirildi. Merkezde yasal işlemler tamamlandıktan sonra da kaçaklar sınır dışı edilmek üzere İstanbul'a Bangladeş ve Pakistan Konsolosluklarına gönderildi. Gözaltına alınan üç göçmen kaçakçısı hakkındaki yasal işlemlerin ise sürdüğü belirtildi.

Jandarma ise, kaçak göçmenleri tankere binmeleri için iskeleye taşıdığı tespit edilen minibüslerle ilgili yasal işlem başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Sahil Güvenlik, Kaçak Operasyonunun Görüntülerini Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement