Çanakkale Savaşı Boston'da "Son Umut"La Anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Çanakkale Savaşı Boston'da "Son Umut"La Anıldı

NEW Türkiye'de "Son Umut" adıyla gösterime giren "The Water Diviner" filmi, ABD'de sinemalarda vizyona girmeden önce 14. Boston Türk Film Festivali çerçevesinde Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nde özel bir gösterimle ilk kez seyirciyle buluştu.

25.04.2015 01:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW Türkiye'de "Son Umut" adıyla gösterime giren "The Water Diviner" filmi, ABD'de sinemalarda vizyona girmeden önce 14. Boston Türk Film Festivali çerçevesinde Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nde özel bir gösterimle ilk kez seyirciyle buluştu.

Yönetmenliğini Russell Crowe'un yaptığı, oyuncuları arasında Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz'ın da yer aldığı, "Son Umut" filmi ABD'de ilk kez 23 Nisan'da Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nde gösterildi.

100. Yılında Çanakkale Savaşı'nın anıldığı ve Amerikalı ve Türklerin yanısıra Boston'daki çok sayıda Avustralyalı ve Yeni Zelandalının da katıldığı gösterimde film izleyicilerden büyük alkış topladı.

Avustralya'nın Oskarları diye de bilinen Avustralya Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi (AACTA) tarafından en iyi film ve en iyi kostüm tasarımı ödüllerine layık görülen, Yılmaz Erdoğan'ın da en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü aldığı, biletleri günler öncesinden tükenen filmin gösterimine Boston Başkonsolosu Ömür Budak ve Yeni Zelanda Konsolosu Simon Leeming de katıldı.

Gösterim öncesi yaptığı konuşmada Türk seyircilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da kutlayan Boston Türk Film Festivali Direktörü Erkut Gömülü,  Çanakkale Savaşı anısına "Son Umut" filmini Avustralyalılar ve Yeni Zelandalılarla birlikte izleyebilmenin trajik bir  savaşın ülkeler arasında nasıl kalıcı bir dostluğa ve barışa dönüşebildiğini göstermesi açısından önemine işaret etti.

14. Boston Türk Film Festivali'nin programında 100. yılında Çanakkale Savaşı'nı anmak üzere iki film yer aldı. Yönetmenliğini Tolga Örnek'in yaptığı Gelibolu belgeseli 25 Mart'da Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nde gösterilmiş ve büyük ilgi görmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çanakkale Savaşı Boston'da 'Son Umut'La Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement