Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tırı Sorgun'da - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tırı Sorgun'da

Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tırı, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla Yozgat'ın Sorgun ilçesine geldi.

26.05.2015 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tırı, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla Yozgat'ın Sorgun ilçesine geldi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ve Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Belediye Meydanı'nda konuşlanan Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tırı'nı gezdi.

Soysal, bu hizmetin alkışlanması gerektiğini söyledi.

Müzeyi gezerken çok duygulandığını belirten Soysal, "Çanakkale'yi ziyaret edemeyenler için bu iyi bir fırsat. Vatandaşlarımızın mutlaka Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tırı'nı ziyaret etmelerini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de 3 gün boyunca Sorgun'da kalacağı belirtilen Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tırı'nın ilçeye gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tırı'nda tarihin en önemli savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşı'nda kullanılan 4 bin civarındaki askeri ve yaşam malzemesinin sergilendiğine dikkati çeken Şimşek, "Tırda top mermileri, el bombaları, havada çarpışan mermiler, mataralar, silahlar, üniformaların yanı sıra o günlerde kullanılan yemek kapları, çatal, bıçak ve bazı komutanlara ait şahsi eşyalar bulunduğunu öğrendik. Bu eşyaları burada görmek bile insanı duygulandırıyor. Bizlere bu hizmeti sunan yetkililere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Savaşı Gezici Müze Tırı Sorgun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement