Çanakkale Savaşı'nın Hatıra Mendili Zaferin 100. Yılında Hediye Edildi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Savaşı'nın Hatıra Mendili Zaferin 100. Yılında Hediye Edildi

Çanakkale Savaşı\'nın Hatıra Mendili Zaferin 100. Yılında Hediye Edildi

Osmanlı’da savaşların bittiği dönemlerde ve büyük anlaşmaların imzalandığı zamanlarda basılarak dönüm noktalarını simgeleyen hatıra mendiller, Çanakkale Zaferi’nin ardından bastırılmamıştı.

20.03.2015 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmanlı'da savaşların bittiği dönemlerde ve büyük anlaşmaların imzalandığı zamanlarda basılarak dönüm noktalarını simgeleyen hatıra mendiller, Çanakkale Zaferi'nin ardından bastırılmamıştı. Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, Çanakkale'nin hatıra mendilini zaferden 100 yıl sonra yaptırarak Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat'a hediye etti.

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde Ortadoğu Tarihi dersleri veren Prof. Dr. Zekeriya Kurşun'un önderliğinde hazırlanan 100. Yılında Bir Destanın Öyküsü Çanakkale programı Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

ZAFER MENDİLİ 100 YIL SONRA YAPILDI

Çanakkale Zaferi'nin Tük milleti için önemini vurguladığı bir konuşma yapan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat'a, konuşmasının ardından Çanakkale destanını simgeleyen tablo içerisinde ipek hatıra mendil hediye edildi. Hatıra mendilin hikayesini anlatan Zekeriya Kurşun, "Eskiden tarihi olayların, savaşların başladığı ve bittiği dönemlerde o olayların işlendiği hatıra mendilleri yapılırdı ve halka dağıtılırdı. Birinci Dünya Savaşı'na girme mendili yapılmıştı ama zafer mendilini yaptırmak 100 yıl sonra bize nasip oldu. Çanakkale Zaferi'nin ardından o kargaşa ortamında unutulan mendili şimdi yaptırdık ve sizlere dağıtıyoruz" dedi.

"Bu savaş, Türk milletinin yok olmakla karşı karşıya geldiği bir savaştır" diyen Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, "Bu savaş, İslam'ın ve İslam topluluklarının tarihten silinmesini isteyen haçlı zihniyetinin savaşıdır. 100 yıl önce bugün alınan bu zafer, dirilişin müjdesidir. Zira bu zafer, masumiyetin zaferidir. Bu zafer, mağrur ve kaba gücün karşısında inancın zaferidir" şeklinde konuştu.

Program, tiyatro, şiir, halk oyunları ve Çanakkale türküleriyle devam etti. Senaryosunu Zekeriya Kurşun'un yazdığı o günleri cephe ve cephe gerisinde yaşananlarla anlatan tiyatro gösterimi de büyük alkış aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Savaşı'nın Hatıra Mendili Zaferin 100. Yılında Hediye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement