Çanakkale Savaşının 100. Yılında 100 Bin Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Savaşının 100. Yılında 100 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Çanakkale Savaşının 100. Yılında 100 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Kayseri’de Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı münasebetiyle 100 bin fidan toprakla buluştu.

16.03.2015 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı münasebetiyle 100 bin fidan toprakla buluştu.

Kocasinan Kaymakamlığı tarafından '100. Yılında Çanakkale Ruhu Projesi' kapsamında 100 bin fidan dikimi töreni gerçekleştirildi. Kayseri Boğazköprü mevkiinde gerçekleşen etkinlikte 100 bin fidan toprak ile buluştu. Fidan dikim törenine Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz ve çok sayıda öğrenci katıldı. Proje kapsamında Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Kocasinan Kaymakamı Ali Candan beraber fidan dikti.

Proje etkinliğinde konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün "Çanakkale Savaşının 100. Yılında 100 bin fidanı toprakla buluşturmak aziz şehitlerimizin mirasını yaşatmak üzere bugün sizlerle beraberiz. Özellikle bu projede emeği geçen başta Kocasinan Kaymakamlığımız olmak üzere destek veren kamu kurum ve kuruluşları tebrik ediyorum. Günümüzden 100 yıl önce Çanakkale'de, Conk Bayırında ve daha bir çok cephede binlerce, on binlerce askerimiz düşmanla savaşarak Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda giden yolda bu toprakları bize emanet etmek üzere büyük fedakarlık ve cefakarlıklar sarf ettiler" dedi.

Düzgün " 60 bine yakın şehidimiz o topraklarda kaldı. Bugün burada ki hava durumunda çok daha şiddetli ve zor durumlarda -10 ve -15 derece yaz kış demeden akşamları evlerine gitmeden siperlerde yatarak hazırlıklarını yaptılar" diye konuştu.

Kocasinan Kaymakamı Ali Candan " Askerlerimiz gerçekleşen savaşlarda çok büyük başarı örneği göstermiş ve o zamanın süper güçlerini dize getirmişlerdir. 100. Yılında şehitlerimizi anmak, Çanakkale Deniz Zaferini kutlamak için yurdumuzun dört bir yanında etkinlikler yapılmaktadır. Şehrimizde de Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yılı coşkulu şekilde kutlanmakta ve değişik etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinliklerin bir tanesi de bugün beraber iştirak ettiğimiz şehitlerimizin hatırasını Kayseri girişinde yaşatmak için düzenlediğimiz ağaç dikme kampanyamızdır. Bu projemizin toplam maliyeti 400 bin TL dir. Dikeceğimiz bu 100 bin fidanı Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, sandıklı ve şuhut fidanlığından tasis etti" ifadelerini kullandı.

Fidan dikimi etkinliğinden sonra katılanlara Çanakkale Savaşı Menüsü olan 'Buğday çorbası, hoşaf ve ekmek' ikram edildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Savaşının 100. Yılında 100 Bin Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement