Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Çan'da - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Çan'da

Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Çan\'da

Çanakkale Savaşları’ndan kullanılan malzemelerin sergilendiği Çanakkale 1915 Gezici Müzesi tır’ı Çan’da ziyarete açıldı.

11.03.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşları'ndan kullanılan malzemelerin sergilendiği Çanakkale 1915 Gezici Müzesi tır'ı Çan'da ziyarete açıldı.

Çanakkale Savaşlarının 100. yıldönümü nedeniyle Türkiye turuna başlayan Çanakkale Savaşları Müzesi Tıt'ı Çan Atatürk Şehir Meydanında sergilenmeye başladı. Çanakkale ruhunu yaşatmak üzere hazırlanmış bir sosyal sorumluluk projesi olan müze, Çanakkale Savaşı'ndan günümüze kalabilmiş orijinal harp malzemelerini, kişisel objeleri, maket ve görselleri 36 pano ve 24 vitrinde sergiliyor. 1915'de çeşitli etnik kökene ve inanç gruplarına mensup askerlerin birlik ve beraberlik içinde, vatan savunması için nasıl omuz omuza savaştıklarını bir kez daha gözler önüne seren müze, 253 bin vatan evladının anılarını, Çanakkale'ye ulaşamayan vatandaşların ayağına geliyor. Gün boyunca Çanlılara ücretsiz olarak açık olan müze, 12 Mart kadar ziyaret edilebilecek. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Çan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement