Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü Yılı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü Yılı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karamürsel Temsilcisi Mecit Işık, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla 11 Nisan'da 250 bin kişiyle şehitlikleri ziyaret edeceklerini bildirdi.

25.03.2015 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karamürsel Temsilcisi Mecit Işık, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla 11 Nisan'da 250 bin kişiyle şehitlikleri ziyaret edeceklerini bildirdi.

Karamürsel İskele Meydanı'nda toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Işık, etkinliğe Karamürsel'deki her kesimden katılım beklediklerini ifade ederek, kayıt yaptırmak isteyenlerin AGD'ye müracaat edilebileceğini kaydetti.

AGD'nin her yıl Çanakkale'ye gezi düzenlediğini belirten Işık, şunları söyledi:

"Yurtiçi ve yurtdışından binlerce kişiyi şühedayla buluşturmaktayız. Bu yıl da 11 Nisan'da Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla 250 bin kişiyle şehitlerimize gideceğiz. Bu çalışmamız yurtdışını da kapsayacak ve Filistin, Pakistan, Suriye, Irak, Yemen ve Bosna Hersek'in aralarında bulunduğu 60 ülkeden gelecek gençleri, yaklaşık 5 bin otobüs ile Çanakkale'ye götüreceğiz. Yurtdışından gelecek öğrencilerin neredeyse tamamı, ilk defa dedelerinin mezarını ziyaret edip dua etme imkanı bulacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement