Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü Yılı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü Yılı

Gebze'de, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla asker kıyafetleri giyen gençler, Çanakkale'de şehit olanlar tarafından gençlere hitaben yazılan mektupları vatandaşlara dağıttı.

25.03.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze'de, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla asker kıyafetleri giyen gençler, Çanakkale'de şehit olanlar tarafından gençlere hitaben yazılan mektupları vatandaşlara dağıttı.

Gebze Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle Eskiçarşı'ya kadar yürüdü.

Gençler, bu sırada Çanakkale'de şehit olanlar tarafından gençlere hitaben yazılan mektupları vatandaşlara dağıttı.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, gazetecilere yaptığı açıklamada, gençlere tarih bilincini aşılamak istediklerini belirterek, bu kapsamda Çanakkale Zaferi'nde yaşananları tüm detaylarıyla, ilçede ele almak için proje hazırladıklarını söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin önemini vurgulayan Köşker, şöyle konuştu:

"Orada canlarıyla, mallarıyla sevdiklerini geride bırakarak bir daha dönmemecesine yapılan bir mücadeleye genç yaşta giden şehitlerimiz var. Bu genç yaşta okul hayatını bırakmış gençlerimiz var. Biz burada mektupta vermek istediğimiz mesajda, o gençler niçin canlarını verdiler, bugün gençlerimiz ne için canlarını veriyor. Gençlerimiz uyuşturucu batağında kendilerini feda ediyorlar. Ne yazık ki vatan uğruna deği,l canlarını uyuşturucu illetine feda ediyorlar. Biz bu nedenle gençlerimizi Çanakkale ruhunu yeniden yaşatmak istedik."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement