Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü Yılı - Son Dakika
Spor

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü Yılı

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığının himayelerinde yapılacak "Gelibolu Oyunları"nda gönüllü görev almak isteyenler için müracaatların kabulüne başlandı.

27.03.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığının himayelerinde yapılacak "Gelibolu Oyunları"nda gönüllü görev almak isteyenler için müracaatların kabulüne başlandı.

Organizasyon komitesinden yapılan yazılı açıklamada, savaşlara katılan Türkiye, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Yeni Zelanda, Avustralya ve Hindistan'dan üniversiteli sporcularıyla yer alacağı, "100 Yıl Önce Atalarının Can Verdiği Topraklarda, Onlar Barış İçin Oynuyor" sloganıyla düzenlenen Gelibolu Oyunları ile ilgili gönüllü başvurularının başladığı belirtildi.

Gelibolu Oyunları Organizasyonu tarafından 24-29 Nisan'da Çanakkale'de, 29-30 Nisan'da ise İstanbul'da lojistik ve iletişim alanlarında çalışacak, İngilizce, Fransızca veya Almancaya hakim kişilerin müracaat edebileceği duyurulan açıklamada, İstanbul çıkışlı ulaşım, Çanakkale ve İstanbul'da konaklama dahil tüm masrafların organizasyon bütçesinden karşılanacağı ifade edildi.

Başvuruda bulunacakların detaylı bilgiye "www.gallipoligames.com" web adresinden ulaşabileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sporcuların 3'e 3 basketbol, tenis, bisiklet, kros, triatlon, yelken, plaj voleybolu, yüzme ve ragbi branşlarında mücadele edeceği Gelibolu Oyunları'nın açılış töreni 25 Nisan'da gerçekleşecek. 4 gün sürecek organizasyonun kapanış töreni ise 29 Nisan'da İstanbul yapılacak. Branşlar ve parkurlar ise 3'e 3 basketbol Çanakkale Sahili ve Truva Heykeli Yanı, tenis Çanakkale 18 Mart Tenis Kortları, bisiklet Gelibolu Yarımadası ve Şehitlik Abidesi, kros Kabatepe Kamp Alanı, triatlon Gelibolu Sahili, yelken Çanakkale Yelken Kulübü, plaj voleybolu Kabatepe Orman Kampı Sahili, yüzme Eceabat Kumsalı, ragbi Çanakkale 18 Mart Stadyumu olarak belirlendi."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement