Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü Yılına Özel Konserve - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü Yılına Özel Konserve

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bir fabrikada, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla üretilip özel olarak ambalajlanan sardalya konservesi satışa sunuldu.

09.04.2015 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DOĞAN ZELOVA - Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bir fabrikada, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla üretilip özel olarak ambalajlanan sardalya konservesi satışa sunuldu.

Fabrikanın sahibi Aygül Kemerli, AA muhabirine, ilkel koşullarda üretim yapılan fabrikayı Güney Marmara Kalkınma Ajansından aldıkları destekle modern hale getirip işleme kapasitesini iki katına çıkardıklarını söyledi.

Gelibolu Yarımadası'nın Türkiye hatta dünya tarihinin yazıldığı yerlerden biri olduğunu vurgulayan Kemerli, "Tarihi önemi büyük, her yıl binlerce insan bu topraklara ziyarete geliyor. Doğası, havası da çok güzel. Dünyanın en güzel sardalyası da bizim yöremizdedir" dedi.

Kemerli, Gelibolu'nun tuzlu balığı ve ançüezi (hamsi ezmesi) kadar çirozu ve lakerdasının (Palamut, torik ve benzeri balıklardan dilim dilim kesilerek yapılan salamura) da meşhur olduğunu dile getirdi.

Bunun için Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılına özel bir ürün hazırladıklarını anlatan Kemerli, "Araştırmalarımızda, savaşlar sırasında Anzak askerlerinin yiyecekleri arasında balık konservelerinin de bulunduğunu öğrendik. Biz de bu önemli günde, savaşta şehit düşen, gazi olan tüm kahraman askerlerimizin anısına böyle bir konserve ürettik. 100'üncü yıl anısına özel ambalajlı yaklaşık 30 bin sardalya konservesi ürettik. Ürün çok ilgi gördü" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü Yılına Özel Konserve - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement