Çanakkale Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü

Azerbaycan'da, Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla "Savaştan Barışa" konferansı düzenlendi.

20.05.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'da, Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla "Savaştan Barışa" konferansı düzenlendi.

Bakü Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Bilgi Fonu tarafından düzenlenen konferansa her iki merkezin yöneticileri, Bakü Atatürk Merkezi ve Azerbaycan İstiklal Müzesi temsilcileri, Türk ve Azerbaycanlı akademisyenler katıldı.

Bilgi Fonu Başkanı Oktay Semedov, tarihteki bazı olayların her zaman anılması gerektiğini belirterek, Çanakkale Savaşları'nın da bunlardan olduğunu söyledi.

Semedov, Çanakkale Zaferi'nin Azerbaycan'ın her zaman yanında olan kardeş Türk halkının muhteşem zaferlerinden biri olduğunu ifade etti.

Yunus Emre Enstitüsü Bakü Türk Kültür Merkezi Müdürü Ali Cura, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılını barış vurgusuyla yol boyunca hatırlatacaklarını dile getirdi.

Bakü Atatürk Merkezi Şube Müdürü Ekber Goşalı, Çanakkale Zaferi'nin sadece Türkiye'nin ve Türk dünyasının değil, dünyada barış olmasını isteyen tüm halkların bayramı olduğunu ifade etti.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fahameddin Başar da Çanakkale Savaşları'nın Osmanlı Devleti ile İngiltere ve Fransa arasında yapılmış bir savaş gibi gözüktüğünü söyleyerek, "Aslında bu savaş neredeyse tüm dünyanın birleşerek Türk milletini yok etmek ve Anadolu'dan çıkarmak için bir araya gelmesidir" dedi.

Devlet İdarecilik Akademisi Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Elman Nesirli, bir milletin Çanakkale Zaferi'yle kendi kimliğini tekrar hatırladığını kaydetti.

Nesirli, bu savaşta Türk halkının düşman önünde başını eğmediğini, kahramanlık örneği sergilediğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement