Çanakkale Savaşlarında Tekirdağ" Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Savaşlarında Tekirdağ" Sempozyumu

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, "Vatan topraklarını koşullar ne olursa olsun düşmana verilmeyeceğine yemin etmiş kahramanlarımızın yazdığı bu destan, bizlere bırakılan en büyük mirastır" dedi.

24.04.2015 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu,  "Vatan topraklarını koşullar ne olursa olsun düşmana verilmeyeceğine yemin etmiş kahramanlarımızın yazdığı bu destan, bizlere bırakılan en büyük mirastır" dedi.

Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, Yılmaz İçöz Sahnesi Kültür Merkezi'nde düzenlediği  "Çanakkale Savaşlarında Tekirdağ" sempozyumunda yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı'nda elde edilen büyük zafer ile milletin büğımsızlığını, onrunu ve vatanını korumak için neler yapabileceğini bütün cihana bir kez daha gösterdiğini, zaferin gerçekleşmesinde Tekirdağ halkının da üzerine düşeni yaptığını söyledi.

Mustafa Kemal Paşa tarafından, Çanakkale'deki cepheye destek olmak amacıyla Tekirdağ'da kurulan 19. Fırka ve 57. Alay'ın kazanılan bu zafere katkısının çok büyük olduğunu vurgulayan Salihoğlu, "Vatan topraklarını koşullar ne olursa olsun düşmana verilmeyeceğine yemin etmiş kahramanlarımızın yazdığı bu destan, bizlere bırakılan en büyük mirastır" dedi.

Sempozyuma konuşmacı olarak katılan bir çok akademisyen ve gazeteci yazar, Çanakkale Savaşları'nın Tekirdağ ile ilişkisini ortaya koyan, çeşitli başlıklar altında sunum gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi'nin katkılarıyla hazırlanan kitap haline getirilmiş sempozyum bildirileri katılımcılara dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Savaşlarında Tekirdağ' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement