Çanakkale Şehitleri Anısına Pedal Çeviriyorlar - Son Dakika
Spor

Çanakkale Şehitleri Anısına Pedal Çeviriyorlar

Şehitler anısına bu yıl 3'üncüsü düzenlenen tura yaklaşık 2 bin bisikletçi katılıyor İl merkezinde başlatılan tura katılan sporcular, iki günde 50 kilometrelik güzergahta pedal çevirecek.

05.04.2014 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale şehitleri anısına Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda iki gün sürecek 50 kilometrelik bisiklet turu törenle başladı.

Valilik ile 18 Mart Bisiklet Grubunca bu yıl 3'üncüsü organize edilen "Çanakkale Şehitlere Saygı Bisiklet Turu"nun başlaması dolayısıyla Kordon Boyu'ndaki Truva Atı önünde tören yapıldı.

Etkinliğe katılan yaklaşık 2 bin bisikletçi, Vali Ahmet Çınar'ın başlattığı tur kapsamında bir süre kentte pedal çevirdi. Bisikletçiler daha sonra GESTAŞ'a ait bir gemiye binerek Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'na ulaştı.

Bisikletçiler, 50 kilometreyi kapsayan tur çerçevesinde Eceabat ilçesi, Simülasyon Merkezi, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı güzergahını geçecek. Sporcular yarın ise Eceabat, Kabatepe, Alçıtepe, Seddülbahir hattında pedal çevirerek Şehitler Abidesi'ne ulaşıp turu tamamlayacak.

Törene, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden ile vali yardımcıları ve daire müdürleri katıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Çanakkale Şehitleri Anısına Pedal Çeviriyorlar - Son Dakika


Advertisement