Çanakkale Şehitleri İçin Saygı Dalışı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Şehitleri İçin Saygı Dalışı

Çanakkale Şehitleri İçin Saygı Dalışı

Çanakkaleli milli sporcu, serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümünde, majestik zırhlısının bulunduğu batık alanına dalarak çelenk bıraktı.

16.03.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkaleli milli sporcu, serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümünde, majestik zırhlısının bulunduğu batık alanına dalarak çelenk bıraktı.

Türkiye Finans Katılım Bankası, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında, Çanakkale Cephesi'nde hayatını kaybeden tüm şehitleri anmak amacıyla Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen ile saygı dalışı gerçekleştirdi. 15 Mart Pazar günü Çanakkale'de gerçekleştirilen organizasyonda, Şahika Ercümen, 100 yıl önce Alman Denizaltısı tarafından Seddülbahir Feneri mevkiinde batırılan ve 24 metre derinlikte yer alan ünlü İngiliz Kraliyet Donanması'nın amiral gemisi Majestic'e dalarak tüm şehitlerin anısına çelenk bıraktı. Ercümen, su altında Türk bayrağını açarak saygı dalışını tamamladı.

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, "Çanakkale Zaferi'nin üzerinden yıllar geçti, ancak atalarımızın bizlere yaşattığı gurur hiç eksilmedi. Biz de Türkiye Finans olarak bu minnetin ve saygının bir göstergesi olarak cephede hayatını kaybeden tüm şehitleri anmak üzere projeyi hayata geçirdik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözünden yola çıkarak bağımsızlık mücadelesi veren ve vatan toprağı için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi anmak ve onları asla unutmayacağımızı bir kez daha göstermek için buradayız" dedi.

Saygı dalışını gerçekleştiren Çanakkaleli milli sporcu Şahika Ercümen ise, "Çok uzun senelerdir profesyonel olarak dalış yapıyorum. Birçok rekora imza attım. Ancak bugünün benim için anlam ve önemi çok büyük. Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı vesilesiyle tüm şehitlerimiz için bir saygı dalışı gerçekleştirdik. Böylesine anlamlı bir projede yer almaktan dolayı mutluluk ve gurur duyuyorum. Buna vesile olan Türkiye Finans'a bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Şehitleri İçin Saygı Dalışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement