Çanakkale Truva Atı'na Beyaz Fulara 'Türk Bayraklı' Tepki - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Truva Atı'na Beyaz Fulara 'Türk Bayraklı' Tepki

Çanakkale Truva Atı\'na Beyaz Fulara \'Türk Bayraklı\' Tepki

Truva Atı'na beyaz fulara 'Türk bayraklı' tepki Çanakkale'de, Truva Atı'nın boynuna barış mesajı vermek için 'beyaz fular' bağlayan Beyaz İnisiyatif Grubu'na 1915 Çanakkale Ruhu Gençlik Derneği ile 57. Alay Gençlik Derneği üyeleri Türk bayrağı asıp, basın açıklamasıyla karşılık verdi.

04.02.2016 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Truva Atı'na beyaz fulara 'Türk bayraklı' tepki

Çanakkale'de, Truva Atı'nın boynuna barış mesajı vermek için 'beyaz fular' bağlayan Beyaz İnisiyatif Grubu'na 1915 Çanakkale Ruhu Gençlik Derneği ile 57. Alay Gençlik Derneği üyeleri Türk bayrağı asıp, basın açıklamasıyla karşılık verdi.

Başrolünde Brad Pitt'in oynadığı Troy filminde kullanıldıktan sonra Çanakkale'ye getirilerek kordon boyunda sergilenmeye başlanan Truva Atı, bugüne kadar pek çok olaya şahitlik etti. Turizme katkı sağlayan Truva Atı, kimi zaman da intihar etmek isteyenlerin mekanı oldu. Mitolojiye göre 10 yıl süren Truva Savaşı'nda Akalılar'ın Truvalılar'a karşı savaş hilesi olarak kullandığı Truva Atı, bu kez karşıt görüşlü iki gruba malzeme oldu. Geçen 1 Şubat'ta, Güneydoğu bazı ilçelerde devam eden sokağa çıkma yasağını kastederek, yaşananlardan rahatsız olduklarını belirten Beyaz İnsiyatif Grubu üyesi 50 kişi, kentin sembollerinden Truva Atının boynuna beyaz fular bağlayıp, barışın kenti Çanakkale'nin yaşamdan yana olduğuna dikkat çekmişti. Beyaz rengin saflığın ve temizliğin simgesi olduğu, ölümler olduğu sürece de beyaz giyip beyaz kuşanacaklarını belirten grup, 'Silahlar sussun, ölümler dursun' açıklamasında bulunmuştu.

Beyaz İnsiyatif Grubunun açıklamadan rahatsız olan 1915 Çanakkale Ruhu Gençlik Derneği ile 57. Alay Gençlik Derneği üyeleri, beyaz fulara tepki göstermek için Truva Atı'na Türk Bayrağı astı. 30 kişilik bir grup, yanlarında getirdiği Türk bayrağını, Truva Atı'nın boyun kısmına bağladı. Ardından da grup adına açıklama yapan 1915 Çanakkale Ruhu Gençlik Derneği Başkanı Kubilay Fırat, "Güzel ülkemizin Güneydoğusu'nda kahraman askerimiz ve polisimiz aylardır temizlik operasyonu yürütmektedir. Yapılan operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK'ya tarihinin en büyük darbeleri indirilmiş ve bu örgüt çok büyük kayıplar vererek tükenme noktasına gelmiştir. Dış güçlerden beslenen bu hainlerin her geçen gün içimizdeki besin kaynakları da açığa çıkmaktadır. Önce üniversitelerdeki bir grup sözde aydın, sonrasında da dışı beyaz, ama içi kara olan neyin inisiyatifi olduğu belirsiz bir grubun PKK seviciliği, bizi bu açıklamayı yapmaya zorunlu kılmıştır. Bileri çıkıp bölücü örgütün verdiği kayıpları kendilerine dert ediniyor, üzüntülerini her fırsatta dile getiriyor. Hain PKK yıllarca Güneydoğu'da hiçbir ayrım gözetmeksizin katliamlarına devam ederken, binlerce askerimiz, polisimiz şehit düşerken sesini çıkarmayan dışı beyaz içi kara inisiyatif, namlu PKK'ya dönünce barış elçisi kesilmektedir. Yıllardır bu katliamlara sessiz kalan bir grup sözde aydın, hainler ölürken sessiz kalmamaktadır. Gözümüzde bölücü PKK ile bu güruh arasında hiçbir fark yoktur. Biri silahlı bölücü, diğeri silahsız. Bölücü örgütün sözcüsü gibi davranan bu grubun 253 bin şehidimizin yattığı bu kutsal topraklarda yaptığı bu açıklamalar bizim gözümüzde ifade özgürlüğü değil hainliğin tasdikidir. Zalimler için, hain PKK ve tüm yandaşları için yaşasın cehennem" diye konuştu.

'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atan grup, daha sonra Truva Atı önünde fotoğraf çektirip dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Truva Atı'na Beyaz Fulara 'Türk Bayraklı' Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement