Çanakkale - Yaban Domuzlarına Lavantalı Önlem - Son Dakika
Güncel

Çanakkale - Yaban Domuzlarına Lavantalı Önlem

Çanakkale - Yaban Domuzlarına Lavantalı Önlem

Yaban domuzlarına lavantalı önlem Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi sınırlarındaki Kazdağları'ndan, köylere inen yaban domuzlarının meyve ve sebze tarlalarına verdiği zararın önüne geçmek için arazilerin çevresine dikilecek lavanta bitkisiyle çözüm aranacak.

28.01.2016 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaban domuzlarına lavantalı önlem

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi sınırlarındaki Kazdağları'ndan, köylere inen yaban domuzlarının meyve ve sebze tarlalarına verdiği zararın önüne geçmek için arazilerin çevresine dikilecek lavanta bitkisiyle çözüm aranacak.

Bayramiç İlçe Tarım Müdürlüğü, Kazdağları'ndan köylere inen yaban domuzlarının meyve ve sebze tarlalarına verdiği zararın önüne geçmek için lavanta bitkisiyle önlem alacak. Tarlaların çevrelerine lavanta bitkisi dikilecek. Hayata geçirilecek proje kapsamında Mart ve Nisan ayında tarla çevrelerine bitki dikimi yapılacak. Projeye katılmak isteyen üretici ve köylülere, lavanta bitkisi tohumunun dağıtılacak.

KOKU UZAK TUTUYOR

Bayramiç İlçe Tarım Müdürü Cahit Uydaş, "Domuz, lavanta kokusunun olduğu bölgelerden uzak duruyor. Bu sene bazı üreticilerin sınırlarına lavanta bitkisini dikip deneme yapacağız. Başarı olunca tüm dağ köylerinde bu uygulamayı hayata geçireceğiz" dedi.

Kazdağları eteklerinde bulunan Daloba Köyü sakini 47 yaşındaki Ramazan Ertan, "Eğer böyle bir çözüm varsa, biz buna gönüllü olarak katılırız. Domuzlar yüzünden tarla ve bahçelerimize hiçbir şey dikemez olduk. Tarla ve bahçelerimiz lavanta bitkisi ile güzel kokacak. Hem de domuzlardan kurtulacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale - Yaban Domuzlarına Lavantalı Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement