Çanakkale Yavrusunu Yitiren Keçi Annesiz Kuzuya Anne Oldu - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Yavrusunu Yitiren Keçi Annesiz Kuzuya Anne Oldu

Çanakkale Yavrusunu Yitiren Keçi Annesiz Kuzuya Anne Oldu

Yavrusunu yitiren keçi annesiz kuzuya anne oldu Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde yavrusunu yitiren bir keçi, telef olan bir koyunun yavrusuna annelik yapıyor.

27.01.2016 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yavrusunu yitiren keçi annesiz kuzuya anne oldu

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde yavrusunu yitiren bir keçi, telef olan bir koyunun yavrusuna annelik yapıyor. Kuzuyu emziren keçi, analık duygusunun sadece insanlara özgün bir durum olmadığını ortaya koydu.

Bayramiç kent merkezine 30 kilometre mesafedeki Cazgirler Köyü'nde küçükbaş hayvancılıkla geçimini kazanan 55 yaşındaki İsa Kaymak'a ait koyun ölünce kuzusu annesiz kaldı. Aynı sürüde bulunan bir keçinin ise doğumda oğlağı telef oldu. İlgi çeken olay bundan sonra başladı. Keçi, süt dönemindeki kuzuya annelik yapmaya başladı. Her gün düzenli olarak kuzuyu emziren keçinin analık duygusu, besici Kaymak'ı bile şaşkına çevirdi. Sürüde bulunan diğer koyun ve keçilerden kuzuyu koruyup kollayan keçi, bir an bile yalnız bırakmıyor. Emzirdiği gibi yalayarak ona şefkat gösterisinde de bulunan keçi, köy halkının adeta sevgilisi oldu.

Önceden böyle bir olayla karşılaşmadığını söyleyen sürü sahibi İsa Kaymak, "30 yıldır besicilik yapıyorum. Böyle bir durumla daha önce karşılaşmadım. Keçi, kuzuyu evlatlık almış gibi davranıyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Yavrusunu Yitiren Keçi Annesiz Kuzuya Anne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement