Çanakkale'ye 2015 İçin 1 Milyon Dolarlık İnteraktif Belgesel - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'ye 2015 İçin 1 Milyon Dolarlık İnteraktif Belgesel

Çanakkale\'ye 2015 İçin 1 Milyon Dolarlık İnteraktif Belgesel

Tasarım ve prodüksiyon alanında dünyanın en başarılı firmaları arasında yer alan Jam3'in, Çanakkale Savaşları'nın 100'ncü yılı için belgesel filmi hazırlayacağı bildirildi.

10.09.2014 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tasarım ve prodüksiyon alanında dünyanın en başarılı firmaları arasında yer alan Jam3'in, Çanakkale Savaşları'nın 100'ncü yılı için belgesel filmi hazırlayacağı bildirildi. Çanakkale Valiliği ve Kale Seramik sponsorluğunda hazırlanacak 1 milyon dolar bütçeli belgeselin 18 Mart 2015 ve 24- 25 Nisan 2015 tarihlerinde izleyiciyle buluşacağı belirtildi.

Google, FedEX, Chevrolet, Lexus gibi dünya çapındaki dev markaların müşterileri arasında yer alan Kanadalı Jam3 firması, Çanakkale Savaşları'nın 100'ncü yılı için belgesel filmi hazırlayacak. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, projenin ana sponsoru olan Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, 2015 Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Mahmut Akkuş Jam3 firmasının yetkilileriyle valilik toplantısında bir araya gelerek konuyu görüştü.

Kale Grubu Başkanı Okyay, Çanakkale Savaşları 100'ncü yılında, kente önemli bir hediye vermeyi düşündüklerini söyledi. Çanakkale Valisi Sayın Ahmet Çınar da, "Böylesine profesyonel ve başarılı bir ekibin belgesel hazırlaması 100'ncü yıl anma ve kutlama etkinlikleri içerisindeki prestij çalışmalardan biri olacak. Bu itibarla bu çalışmada destekleriyle ve sponsorluğuyla her zaman yanımızda olan Kale Grubu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

1 milyon dolar bütçeli, üç boyutlu animasyonların yer alacağı interaktif belgesel çekimi ileri teknoloji kullanarak, izleyicinin mouse yardımı ile yönlendirebileceği farklı bir çalışma olacak. Belgesel, 18 Mart 2015 ve 24- 25 Nisan 2015 tarihlerinde izleyiciyle buluşacak. Yerli ve yabancı tarihçiler ile akademisyenlerin danışmanlık yapacağı bu çalışmanın aynı zamanda kitap olarak da yayımlanmasının da planlandığı da bildirildi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'ye 2015 İçin 1 Milyon Dolarlık İnteraktif Belgesel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement