Çanakkale'ye Gönüllü Giresun Alayı Karargâhı Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'ye Gönüllü Giresun Alayı Karargâhı Yapılacak

Çanakkale\'ye Gönüllü Giresun Alayı Karargâhı Yapılacak

Çanakkale ile Giresun kardeş şehir oldu.

02.03.2015 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale ile Giresun kardeş şehir oldu. Başkan Kerim Aksu, Çanakkale Giresunlular Derneği'nin öncülüğünde, Giresun Alayı'nın kaldığı binaları, yaşadığı yerleri tespit edip, onarmayı planladıklarını söyledi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve beraberindeki heyet, kardeş kent şehir için geldikleri Çanakkale'de, Atatürk tarafından gönderilen 47. Giresun Gönüllü Alayı ve Komutanı Milis Yarbay Osman Feridunoğlu'nun (Topal Osman Ağa) karargah olarak kullandığı Salihler köyündeki yerleri gezdi. Belediye Başkanı Kerim Aksu, kurtuluş günü olmayan Giresunluların Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir görev üstlenerek, Anadolu topraklarının savunulmasına gönüllü katıldığını söyledi. Belediye Başkanı Kerim Aksu, 42. ve 47. alayların Kurtuluş Savaşı'nda kendi illerini bırakıp Erzurum'da, Sakarya'da, Afyon'da, İzmir'de, Ankara'da vatan toprakları için savaştığını, Çanakkale'ye gelerek savaşın bitirilip barış sürecinin yaşanmasında önemli rol üstlendiklerini dile getirdi.

Başkan Aksu, "Kurtuluş Savaşı'nda büyük bir kahramanlık gösteren Giresun uşakları Atatürk'ün yakın koruma görevine getirilmiştir. Çanakkale'ye gelen ve Salihler köyüne yerleşen dedelerin torunları olarak, bugün üzerimize düşeni yapmalıyız. Çanakkale Giresunlular Derneği öncülüğünde, dedelerimizin kaldığı binaları, yaşadığı yerleri tespit edip onarmayı planlıyoruz. Salihler köyünde kullanılan binaların onarılması ve müze haline getirilmesi için gereken yapılacaktır. Öncelikle bu binaların mülk sahipleri ile görüşeceğiz. Bu vatan için canlarını seve seve verenlere gereken saygıyı gösteren anıtlar yapacağız. O tarihin kalıntılarını, objelerini bir araya getireceğiz. Bu vatan kolay kurtarılmadı. Çanakkale'de çocuk yaşta canını verenlere, kadınıyla, erkeğiyle, genci ve çocuğu ile vatanı kurtaranlara borcumuzu ödemek zorundayız. Bu topraklar atalarımızın mirası, çocuklarımızın emanetidir" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'ye Gönüllü Giresun Alayı Karargâhı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement