Çanakkale'ye "Sağlık Evleri" Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'ye "Sağlık Evleri" Yapılacak

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, sağlık evlerinin yapımına Ayvacık ve Yenice'ye bağlı köylerden başlanacağını söyledi.

15.08.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, sağlık evlerinin yapımına Ayvacık ve Yenice'ye bağlı köylerden başlanacağını söyledi.

Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce Çanakkale'nin köylerine sağlık evleri yapma sözü verdiklerini hatırlattı. Bunun için Ayvacık'ın Kösedere ve Yenice'nin Taban köylerinde sağlık evleri yapılması için çalışmalara başlandığını ifade eden Turan, şunları kaydetti:

"Ayvacık ilçemizin Kösedere köyünde yapılacak sağlık evinin toplam inşaat alanı 139 metrekare olacak. 1 adet ebe odası, 1 adet enjeksiyon odası, 3 adet normal oda, 1 adet mutfak, 1 adet depo, 1 adet tuvalet ve 1 adet engelli tuvaletinden oluşmaktadır. Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından ağustos sonunda yapım ihalesine çıkılacaktır. Yenice'nin Taban köyündeki sağlık evimiz ise toplam 153 metrekare inşaat alanından oluşacak. İçinde 1 adet ebe odası, 1 adet enjeksiyon odası, 3 adet hasta odası, 1 adet mutfak, 1 adet depo, 1 adet tuvalet ile 1 adet engelli tuvaleti yer alacak. Bu sağlık evininde Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından ağustos sonunda ihalesi yapılacaktır."

AK Parti'nin 13 yılda Çanakkale'ye ciddi sağlık yatırımları yaptığını, bu yatırımların devam edeceğini anlatan Turan, "Sağlık her işin başında gelir. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini yerinde almasını önemsiyoruz. Köylerimizde bu hizmeti sağlamak, milletimize hizmet etmek bize gurur veriyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'ye 'Sağlık Evleri' Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement