Çanakkale'ye Şehit Ateşi Düştü Ek - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'ye Şehit Ateşi Düştü Ek

Çanakkale\'ye Şehit Ateşi Düştü Ek

Şehit uzman onbaşı Ulaş Açıkgöz'ün, askerden geldikten sonra sözleşmeli uzman personel olabilmek için başvurduğu ve4 yıllık beklemedinin ardından uzman onbaşı olarak Ankara'da göreve başladığı öğrenildi.

24.03.2016 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit uzman onbaşı Ulaş Açıkgöz'ün, askerden geldikten sonra sözleşmeli uzman personel olabilmek için başvurduğu ve

4 yıllık beklemedinin ardından uzman onbaşı olarak Ankara'da göreve başladığı öğrenildi. Bir yıllık uzman onbaşı Açıkgöz'ün

geçen 19 Mart Cumartesi günü çocukluk arkadaşı İrfan Memiş'in Kalafat Köyü'ndeki düğününe katıldıktan iki gün sonra da geçici olarak görevlendirildiği Nusaybin'de göreve başlamak için Mardin'e gittiği öğrenildi. Dört gün sonra köye şehidin acı haberi ulaştı.

Şehidin yakını Ergün Erkap, Ulaş Açıkgöz ile son olarak Cumartesi akşamı düğünde görüştüklerini belirerek, "Kendisi yeğenimiz oluyor. düğünde neşe içinde muhabbet ettik. Pazartesi göreve gitti. Sohbetimizde, 'Ağabey, geçici görevim Doğu'ya çıktı. İnşallah bu terörün kökünü kazıyacağız' demişti. Çok üzgünüz. Kendisi daha önce Bigaspor'da kalecilik yapmıştı. Doğtaş Mobilya Fabrikası'nda çalıştı. Uzman askerliğe merakı vardı. Dört yıl kadar beklemişti. Doğu'ya gideceğini söylerken çevresine, 'İnşallah annemin haberi olmaz' dediğini duyduk" diye konuştu.

KALAFAT KÖYÜ ŞEHİT CENAZESİNE HAZIRLANIYOR

Şehidin baba evinin bulunduğu Biga'ya 3 kilometre mesafedeki Kalafat Köyü'nde yarın (Cuma) düzenlenmesi beklenen cenaze töreni öncesinde Çanakkale İl Özel İdaresi ile Biga Belediyesi'ne ait iş makineleri hummalı bir çalışma başlattı. Köyün çamur yolları çakıllı kum dökülerek düzeltildi. Otların sardığı köy mezarlığı işçiler tarafından temizlendi. Biga Belediyesi çöp kamyonları meydanda temizlik yaptı Köyün girişi Türk bayrakları ile donatıldı. Bazı köylüler ise, tüm bu çalışmaların şehit haberi gelmesi üzerine yapıldığını ve göstermelik olduğunu belirtip, duruma tepki gösterdi.

Köylüler, taziye için şehit evine akın etti. Önünde, bir ambulansın bekletildiği, bahçesinde ise bir iş makinesinin temizlik yaptığı şehit evinde ise Anne Kaniye Açıkgöz ile abla Gülşen Mutlu, taziyeleri kabul etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'ye Şehit Ateşi Düştü Ek - Son Dakika


Advertisement