Çanakkale Zaferi Bremen'de Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Zaferi Bremen'de Kutlandı

Çanakkale Zaferi Bremen\'de Kutlandı

Çanakkale Zaferi Bremen'de kutlandı Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü nedeniyle Almanya'nın Bremen kentinde muhteşem bir program düzenlendi.

22.03.2015 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Zaferi Bremen'de kutlandı

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü nedeniyle Almanya'nın Bremen kentinde muhteşem bir program düzenlendi.

DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyalet Birliği tarafından düzenlenen Çanakkale programına Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisi damga vurdu.

Aylar önce hazırlıklarına başlanan program Musical Theater Bremen Salonunda gerçekleşti. Çanakkale programına konuşmacı olarak araştırmacı ve yazar Talha Uğurluel katıldı. Katılımın çok büyük olduğu etkinliğe Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı da katıldı.

Kuran-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan Çanakkale programı İstiklal Marşı ile devam etti. Çocuklardan oluşan bir grup tek tek İstiklal Marşı'nın dizeleri ile şiirler okudu.

Açılış konuşmasını ise DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyalet Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç yaptı. Kılıç, Çanakkale öyle bir mücadeledir ki yıllardır; asırlardır yorgun düşmüş bir milletin varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır. Çanakkale Zaferi Türk'ün, Kürt'ün, Laz'ın, Çerkez'in aynı inanç ile birlik olmamın amansız mücadelesidir diye konuştu.

Sunumunu DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyalet Birliği 2. Başkanı Mehmet Karabacak'ın yaptığı programda Çanakkale Savaşını anlatan piyesler oynandı, türküler söylendi, şiirler okundu.

ÇANAKKALE'Yİ GEZİN

Programa konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Talha Uğurluel, izleyicilere savaşın bilinmeyen yüzünü resimlerle anlattı. Yeni neslin Çanakkale Savaşını çok iyi anladığını ve bildiğini anlatan Uğurluel, Çanakkale'de yaşananların daha iyi anlaşılması için o bölgelerin gezilmesi ve görülmesi gerektiğini söyledi. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Uğurluel Çanakkale Savaşında çekilen resimleri gösterip yaşananları anlattı.

ALMANYA VİZE VERMEDİ

Bremen'de ve Hannover'de düzenlenen programlar için Türkiye'den gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, Almanya'ya gelirken engellerle karşılaştı. Almanya'ya gelmek için vize başvurusu yapan mehter takımına vize verilmedi. Gösterilen bazı gerekçeler nedeniyle vize alamayan mehter takımı, Yunanistan üzerinden Şengen vizesiyle gelmek zorunda kaldı. 54 kişiden oluşan mehter takımı Bremen'de muhteşem bir konser verdi. Programa katılanlar mehter takımının söylediği ve çaldığı marşlara Türk Bayraklarını sallayarak eşlik etti.

Çanakkale etkinliği programa katkıda bulunan kişilere verilen plaket ve okunan duayla son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Zaferi Bremen'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement