Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yılı Törenlerine Doğru - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yılı Törenlerine Doğru

Çanakkale'de 13 bisikletçi, Büyük Zafer'in 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nden aldıkları toprağı Anıtkabir'e götürmek üzere yarın yola çıkacak.

11.03.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de 13 bisikletçi, Büyük Zafer'in 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nden aldıkları toprağı Anıtkabir'e götürmek üzere yarın yola çıkacak.

Kordon Boyu'ndaki Truva Atı önünde toplanan "100'üncü Yılda Atamızın Yolunda" bisiklet ekibi, feribotla Gelibolu Yarımadası'na geçip Şehitler Abidesi'ne gitti.

Ekip sorumlusu Eyüp Selim Lüleci, abide alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgeden aldıkları toprağı Anıtkabir'e ulaştıracaklarını söyledi.

Ankara'ya ulaşmak için yarın sabah Çanakkale'den yola çıkacaklarını belirten Lüleci, " Lapseki, Biga, Bandırma, Bursa ve Eskişehir'i takiben 18 Mart günü Ankara'da Anıtkabir'de olmayı planlıyoruz. Bu, bizim için çok önemli bir görev ve etkinlik. Şehitlerimizin ruhlarının şad olması için farklı bir çalışma yapıyoruz. Şehitler Abidesi'nden aldığımız toprağı özel ekipmana koyarak Anıtkabir'e, Atamızın huzuruna götüreceğiz" diye konuştu.

Bisikletleriyle 670 kilometre yol katedeceklerini dile getiren Lüleci, güzergahtaki bazı noktalarda mola vereceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yılı Törenlerine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement